Young adult top 6: februari 2023

Er zijn heel veel young adult boeken om te lezen: zo veel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Weet jij niet welk boek jouw volgende YA wordt?  Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen! Met deze young adult top 6 voor februari hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!

De roep van het hart - Kiera Cass
Als prinses van Kadier is Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar dat betekent ook dat ze er geen enkele zeggenschap over heeft: alles wordt voor haar besloten. De band met haar vader, de koning, is niet meer zo liefdevol als vroeger en binnenkort zal Annika moeten trouwen met als enig doel politiek gewin. Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het leger en hij hoopt ooit de gestolen troon terug te kunnen veroveren. Liefde is wel het laatste waar hij aan denkt. Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook… 

Lees HIER onze recensie van De roep van het hart. 


Deze winter - Alice Oseman
Tori, Charlie en Oliver Spring hebben allemaal een zware winter gehad. Ze proberen de kerstdagen dan ook met zo weinig mogelijk drama door te komen. Voor Oliver betekent dat Mario Kart spelen met zijn broer en zus, maar Tori en Charlie willen niets liever dan de afgelopen maanden vergeten. De feestdagen zijn dit jaar moeilijker dan ooit. Deze kerst zal de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen…

Lees HIER onze recensie van Deze winter. 


Het Laatste Licht - Jen Minkman
Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen? 

Lees HIER onze recensie van Het Laatste Licht. 


Game on - Cis Meijer
Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een spel: de knappe Eline, de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Shanna, het gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een macaber spel: wanneer Shanna spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier wel meedoen om hun vriendin te redden.
Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?
 
Lees HIER onze recensie van Game On. 


Heen - Mel Hartman
De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overhoop gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden. Omwille van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. En is iedereen wel zo blij met haar gave? 

Lees HIER onze recensie van Heen. 


De club der buitenbeentjes – Stefanie Sybens
Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind - de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan... Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

Lees HIER onze recensie van De club der buitenbeentjes. 

 


Lees ook: De young adult boeken bij je favoriete contemporary YA film

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Bloedwraak

  • Recensie: Elke zondag heerlijk taart

  • Wij zijn de wereld - Jostein Gaarder

Zoek in artikelen