Young adult top 6: maart 2023

Als YA-liefhebber weet je vast wel dat er elke maand weer heel veel young adult boeken verschijnen. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor maart. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!
 

Maxton Hall College - Mona Kasten
Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen. Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit? 

Lees HIER onze recensie van Maxton Hall College. 


Alizeh. De duistere profetie - Tahereh Mafi
Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen. Maar dan maakt Alizeh een vergissing. Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan.Maar dan wordt hij verliefd op een bediende.

Lees HIER onze recensie van Alizeh. De duistere profetie. 


Vervloekt - Marissa Meyer
The Lunar Chronicles-auteur Marissa Meyer sluit met dit bloedstollende vervolg op Verguld haar duologie over Repelsteeltje af. Volg Serilda en Gold in hun race tegen de klok om de vloek te verbreken die hun zielen bindt aan het spookkasteel van Adalheid. Als het ze niet lukt om de Erlkönig tegen te houden, zullen de Duisteren kunnen ontsnappen aan de sluier waarachter ze voor altijd gevangenzaten.

Lees HIER onze recensie van Vervloekt. 

 


Laser game - Maren Stoffels
Silvijn en Noor hebben knallende ruzie met twee klasgenoten. Ze besluiten het uit te vechten in de lasergame arena van Silvijns ouders. In de nacht. Als er niemand is. Maar dan dringen twee figuren met bivakmutsen de gamehal binnen. De inbrekers zijn gewapend en Silvijn en Noor zullen moeten samenwerken met hun klasgenoten om de nacht te overleven...

Lees HIER onze recensie van Laser game. 

 

 


De pestmachine - Sophia Drenth (tiener)
Precies zoals het hoort in een monsterdorp, is het altijd vollemaan in Knekelstein. Maar wanneer de maanmachine door een storing op tilt slaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Sinistere gestalten overspoelen het dorp. Vladimir herkent ze uit de geschiedenisles. Het zijn pestmeesters, zoals die in de middeleeuwen rondliepen. Nieuwe monsters zijn altijd welkom in Knekelstein, maar deze pestkoppen hebben geen vreedzame bedoelingen. Alles wat in hun ogen frivool is, wordt vernield. Maar wat betekent frivool eigenlijk precies?

Lees HIER onze recensie van De pestmachine. 

 


Een zee van leugens - E. Lockhart
Een zee van leugens speelt zich af in de tijd dat de moeders uit Wij leugnaars zelf tieners zijn en hun vakantie doorbrengen met vrienden op het privé-eiland van de familie Sinclair.Wat een zorgeloze zomer vol plezier, liefde en lol had moeten worden, mondt uit in een tragedie. Wie bezwijkt er onder de druk en wie houdt zich aan de ongeschreven regel van de Sinclairs: geheimen blijven binnen de familie, koste van kost? 

Lees HIER onze recensie van Een zee van leugens. 

 

 


Lees ook: YA vervolg delen in 2023

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De vegan slager - Zacchary Bird

  • Recensie: Donor

  • De hartsvriendin

Zoek in artikelen