Young adult top 6: april 2023

Als liefhebber van young adult boeken weet je vast wel dat er elke maand weer heel veel young adult boeken verschijnen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor april. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!
 

Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout (fantasy/ new adult)
Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. 

Lees HIER onze recensie van Schaduw in het vuur. 


Cumulus - Neal Shusterman
De Cumulus is de perfecte heerser van een perfecte wereld, maar heeft geen controle over de Zeisen. Er is een jaar verstreken sinds Rowan onder de radar is verdwenen. Sindsdien is hij een legende geworden, een wreker die corrupte Zeisen stuk voor stuk uitschakelt door middel van vuur. Zijn verhaal wordt fluisterend over het hele continent verteld. Citra dorst als Zeis Anastasia met mededogen en daagt openlijk de idealen van de ‘nieuwe orde’ uit. Maar wanneer haar leven wordt bedreigd en haar methoden in twijfel worden getrokken, wordt duidelijk dat niet iedereen open staat voor verandering. Oude tegenstanders en nieuwe vijanden komen samen, en naarmate de corruptie onder de Zeisen zich verspreidt, beginnen Rowan en Citra de hoop te verliezen.

Lees HIER onze recensie van Cumulus. 


Lark & Kasim beginnen een revolutie - Kacen Callender
Lark wil schrijver worden en hoopt door veel volgers te krijgen op social media een uitgever voor hun werk te interesseren. Als hun vriend Kasim, met wie Lark de laatste tijd alleen maar ruzie maakt, per ongeluk een thread op Larks Twitter-account plaatst, lijkt hun account te exploderen. De thread gaat over een geheime, onbeantwoorde liefde en om Kasim te beschermen, besluit Lark het spel mee te spelen en te zeggen dat hen de berichten zelf geplaatst heeft. Hun account ontploft. Maar hoe hou je hordes anonieme volgers te vriend? En belangrijker nog: wat betekent het voor de vriendschap met Kasim?

Lees HIER onze recensie van Lark & Kasim beginnen een revolutie. 


Ik wens je het allerbeste - Mason Deaver
Wanneer Ben De Backer bij hun ouders uit de kast komt als non-binair, wordt hen uit hun huis gegooid en gedwongen in te trekken bij hun oudere zus Hannah en haar man Thomas, die Ben nog nooit heeft ontmoet. Ben worstelt met een angststoornis die nog verergerd wordt door de afwijzing van hun ouders. Hen komt alleen bij Hannah, Thomas en hun therapeut uit de kast en probeert zich gedeisd te houden op hun nieuwe school. Maar Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar onopgemerkt door te komen, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, een grappige en charismatische leerling, besluit om Ben onder zijn hoede te nemen. Terwijl de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen, en wat begon als een rampzalige wending van gebeurtenissen, lijkt ineens een kans op een gelukkiger nieuw leven. 

Lees HIER onze recensie van Ik wens je het allerbeste. 


Kilometers zonlicht - Marike Goslinga
Peer loopt. Weg van zijn slechte cijfers, van de ruzies thuis. En misschien nog wel het meest van zichzelf.Leonne loopt ook, voor haar vlog over het klimaat. Wanneer Peer en Leonne elkaar onderweg ontmoeten, voelt Leonne meteen: deze jongen houdt iets voor haar verborgen. Ze proberen elkaar te ontlopen maar komen elkaar onvermijdelijk telkens weer tegen op de route. Tot ze er niet meer omheen kunnen: zij moesten elkaar ontmoeten.

Lees HIER onze recensie van Kilometers zonlicht.


Jageres - Malinda Lo
De natuur is uit balans in de mensenwereld. De zon heeft al jaren niet meer geschenen en de oogsten mislukken. Erger nog: vreemde en vijandige wezens beginnen overal op te duiken.Om de crisis op te lossen worden de orakelstenen geworpen. Kaede en Taisin, twee zeventienjarige meisjes, worden uitgekozen om op een gevaarlijke reis te gaan naar Tanlili, de stad van de feeën-koningin. Taisin is een wijze, jonge vrouw vol magie. Kaede is juist heel aards, zonder ook maar iets bovennatuurlijks. En toch worden de lotsbestemmingen van de twee meisjes tijdens de missie naar elkaar toegetrokken. Ze beginnen zelfs verliefd op elkaar te worden. Maar het koninkrijk heeft slechts één jageres nodig om gered te worden, en wat daarvoor gedaan moet worden kan Kaede en Taisin voor altijd uit elkaar scheuren.

Lees HIER onze recensie van Jageres. 


Lees ook: Top 15 beste Young Adult Scifi trilogieën

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen