Fictie top 6: mei 2023

Om tussen al die mooie boeken te kiezen blijft moeilijk. Er komen iedere maand ook zoveel mooie verhalen uit dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar willen wij je een handje bij helpen! Van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Wil jij een mei buiten liggen met een goed boek? Lees dan snel verder voor nieuwe inspiratie!

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel
Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet. Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Lees HIER onze recensie van Nu we hier toch zijn. 


De troostbibliotheek - Sara Nisha Adams
Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw in het slop geraakt. Naina was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekexemplaar vindt dat ze was vergeten inleveren, begint hij het toch te lezen.Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld "Voor het geval je het nodig hebt". Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Lees HIER onze recensie van De troostbibliotheek. 


Besjes in het bos - Margaret Atwood
Besjes in het bos onderzoekt de kern van familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en wat het betekent om samen een leven door te brengen. Van twee beste vrienden die het oneens zijn over hun gedeelde verleden tot de juiste manier om te voorkomen dat iemand stikt; van een dochter die wil bepalen of haar moeder misschien een heks is tot wat te doen met geërfde relikwieën zoals paradezwaarden uit de Tweede Wereldoorlog. 

Lees HIER onze recensie van Besjes in het bos. 


De lelievallei - Tracy Rees
De roman De lelievallei van bestsellerauteur Tracy Rees begint in Londen, 1897. Rowena Blythe is jong, rijk en knap. Haar ouders willen dat ze een goede partij trouwt en laten daarom haar portret schilderen. Terwijl iedereen met ingehouden adem wacht op de aankondiging van Rowena’s verloving, wordt zij halsoverkop verliefd op Bartek, de assistent van de schilder. Rowena weet dat haar ouders hem nooit zullen accepteren, maar haar gevoelens zijn te sterk. Durft ze alles op het spel te zetten voor de liefde?

Lees HIER onze recensie van De lelievallei. 


Het gouden rijk - S.A. Chakraborty
Nadat een brute veldslag de stad van haar magie heeft beroofd, is het aan Nahid als leider om, samen met haar herrezen commandant Dara, de vrede te herstellen. Ze moeten de verbrokkelde alliantie herstellen en een onbetrouwbaar, strijdend volk stabiliseren. Maar het verlies van zijn geliefde Nahri heeft de ergste demonen uit Dara’s duistere verleden losgelaten. Om ze te verslaan moet hij zijn geschiedenis onder ogen komen en zich overgeven aan degenen die hij ooit als vijanden beschouwde. Nahri en Ali zijn ternauwernood aan hun moorddadige families en dodelijke politieke spelletjes in Daêvabad ontsnapt. Nu ze eenmaal veilig in Caïro zijn aangekomen staan ze voor moeilijke keuzes. Nahri is blij met haar oude ritme en de vertrouwdheid van haar huis, maar realiseert zich maar al te goed dat de geliefden die ze heeft achtergelaten overgeleverd zijn aan een tiran. Ook Ali kan de stad die ze zijn ontvlucht niet loslaten en is vastbesloten om terug te keren en zijn achtergebleven familie te redden.

Lees HIER onze recensie van Het gouden rijk.


De patchworkfamilie - Cathy Bramley
Single Gina leidt een gemoedelijk en zorgeloos bestaan en gaat conflicten het liefst uit de weg. Ze runt een kinderopvang vanuit haar gehuurde, knusse cottage aan de rand van landgoed The Evergreens. Zodra het grote huis samen met haar cottage verkocht dreigt te worden, is Gina vastbesloten om hier een stokje voor te steken. Hierdoor staat ze recht tegenover de knappe vreemdeling die de verkoop regelt. Gooien haar gevoelens voor hem haar plannen overhoop?

Lees HIER onze recensie van De patchworkfamilie. 


Lees ook: De beste heksen boeken

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Overal vogels

  • Recensie: A Dogs Journey

  • De Gorgels Doeboek - Jochem Myjer & Rick de Haas

Zoek in artikelen