Young adult top 6: mei 2023

De maand april is voorbij gevlogen en ondertussen zijn we alweer in de maand mei aanbeland! Ben jij nou een fan van Young Adult boeken? Er komen zoveel boeken binnen dit genre uit, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor mei. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!

De vijf die blijven - Holly Jackson
De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen. Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven…

Lees HIER onze recensie van De vijf die blijven. 


Dochter van de Scharlaken Rozen - Chloe Gong
Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde... en de eerste die haar verried. De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.

Lees HIER onze recensie van Dochter van de Scharlaken Rozen. 


De strijd van twee koninginnen - Jennifer L. Armentrout
Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

Lees HIER onze recensie van De strijd van twee koninginnen. 


A Curse of Crows - Lauren Dedroog (Engels)
A Curse of Crows draait om Diana, een sterk hoofdpersonage die altijd anders is geweest dan andere. Van kleins af aan aanbad ze de goden (alle goden, ook de God van boosaardigheid). Als ze deze goed uit wanhoop om hulp vraagt raakt ze verstrikt in een van zijn deals. Deze God, ook bekend als Keres, blijkt toch niet helemaal de schurk te zijn zoals hij beschreven is. Diana komt erachter dat ze niet op haar hoede moet zijn voor de hel, maar juist voor het rijk van de goden. Ze neemt haar plaats in dit doornenspel en wordt meerdere keren op de proef gesteld.

Lees HIER onze recensie van A Curse of Crows. 


De Koningin van Verraad - Danielle L. Jensen
Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter. Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Lees HIER onze recensie van De Koningin van Verraad. 


Samen - Olivia Lewis (new adult)
De achttienjarige Ivy heeft veel voor haar kiezen gehad in de afgelopen maanden. Vastberaden bereidt ze zich voor om de grootste en meest veelomvattende taak van haar leven in haar eentje te gaan volbrengen. Ze heeft geen keus… toch? Ondertussen heeft de rest van de familie zo haar eigen issues: liefdesverdriet, jong ouderschap en pubersores. Maar de familie King is veerkrachtig, en de liefde die altijd centraal staat is een vanzelfsprekendheid waar menigeen jaloers op zou zijn!

Lees HIER onze recensie van Samen. 


Lees ook: 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Everest

  • The Ballad of Songbirds and Snakes trailer en poster onthuld

  • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Zoek in artikelen