Fictie top 6: juni 2023

Iedere maand komen zoveel mooie verhalen uit dat het moeilijk is om te kiezen in welk boek je gaat beginnen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Wil jij in juni buiten liggen met een goed boek? Lees dan snel verder voor nieuwe inspiratie!

Alter Ego - Esther Verhoef
Een sterrenkok, zijn jonge vrouw... en haar minnaarHet leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Lees HIER onze recensie van Alter Ego. 


Het zonnetje in huis - Jill Mansell
Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Lees HIER onze recensie van Het zonnetje in huis. 

 


Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French 
In Heeft iemand Charlotte Salter gezien? van Nicci French komt Charlotte Salter niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning? Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

Lees HIER onze recensie van Heeft iemand Charlotte Salter gezien?


Simpele leugens - David Baldacci
Ex-politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag wordt ze gebeld door een zekere Arlene Robinson die zegt ook voor ProEye te werken. Ze krijgt opdracht naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren. Maar in plaats van pracht en praal vindt Mickey in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is niet Rutger Novak, wiens huis het ook helemaal niet blijkt te zijn, maar een zeer op zijn privacy gestelde miljonair. En wat nog veel verontrustender is: niemand bij ProEye heeft ooit van Mickeys opdrachtgever Arlene Robinson gehoord.

Lees HIER onze recensie van Simpele leugens.


Strandfeest - Suzanne Vermeer
Hanneke is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannekes grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden. Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hanneke hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

Lees HIER onze recensie van Strandfeest


Tussen de regels - Lauren Asher 
Rowan Kane is de CEO van Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Een groot attractiepark, mediabedrijven, meerdere hotels… Alles waar hij nu leiding aan geeft kan zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst. Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland, en heeft veel creative ideeën over wat er aan het park verbeterd zou kunnen worden. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij voor wat beter zou kunnen. Zahra verwacht dat Rowan haar zal ontslaan vanwege haar brutale mail, maar tegen alle verwachtingen in biedt hij haar een toffe nieuwe baan aan. Rowan blijkt een nog lastigere baas dan Zahra al had gedacht. Hij is bot, veeleisend, en gewend om altijd zijn zin te krijgen. Zal Zahra hem kunnen laten zien dat er dingen zijn die belangrijker zijn dan geld?

Lees HIER onze recensie van Tussen de regels. 


Lees ook: Sophie Kinsella boeken geranked

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen