Young adult top 6: juni 2023

We zijn alweer bij de maand juni aanbeland! Ben jij ook zo'n fan van Young Adult boeken? Er komen zoveel boeken binnen dit genre uit, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.  Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor juni. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!

Het lied van de zee - A.G. Slatter
Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen die zij zich nog kan herinneren terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. Haar oma leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn die zich houdt aan de eeuwenoude traditie die hen al generatieslang ondersteunt: Eén kind is voor de familie. Eén kind is voor de kerk. En één kind is voor de zee.

Lees HIER onze recensie van Het lied van de zee. 


Duivelsvlucht - Leigh Bardugo
Alex Stern is terug met een nieuw moordmysterie vol duistere magie binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale -University. Alles draait om macht, privilege en moord. Dit is de duistere en decadente wereld van het geheime -genootschap, het -Negende Huis. Galaxy ‘Alex’ Stern is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden – zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen en wanneer de -docenten een voor een dood worden gevonden, weet ze zeker dat dit geen ongelukken zijn. Er raast iets moordlustigs door het stadje New Haven. Als Alex wil overleven, zal ze korte metten moeten maken met de monsters uit haar verleden en de duisternis die zich binnen de muren van de universiteit heeft genesteld.

Lees HIER onze recensie van Duivelsvlucht. 


Unlikable - Lotte van den Noort
Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn en lijkt geen duidelijk motief te hebben voor zijn kwaadaardige bedoelingen. Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington, zodat haar vader de renovaties aan het huis ongestoord door kan laten gaan. Fijn vindt Eleonora dat echter niet, want nu woont ze onder één dak met de man die haar leven vanaf hun eerste ontmoeting al zuur probeert te maken: de onweerstaanbare architect, Felix Clifton. Felix wil niets van Eleonora weten en dat laat hij ook duidelijk merken, maar als je samen in een huis woont, dan is elkaar vermijden bijna onmogelijk. Ondertussen gaan de moorden in Londen van kwaad naar erger. Het wordt sterk afgeraden om vrouwen en kinderen nog langer de straat op te laten gaan. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar oog voor haar zal hebben.

Lees HIER onze recensie van Unlikeable. 


Neon goden - Katee Robert (new adullt)
Persephone, knappe socialite en lievelingetje van de roddelbladen, wil niets liever dan de ultramoderne stad Olympus ontvluchten en opnieuw beginnen, ver verwijderd van de achterbakse politieke intrige. Maar dit plan valt in duigen wanneer haar moeder haar hand aan Zeus belooft, de gevaarlijkste en machtigste man van Olympus.Persephone ziet maar één uitweg: vluchten naar de verboden onderstad en een deal sluiten met de levensgevaarlijke Hades, de man waarvan iedereen dacht dat hij een mythe was. Hij belooft haar te beschermen, maar alles heeft een prijs…

Lees HIER onze recensie van Neon goden.


In de zone - Guido Eekhaut
Lenny woont met haar moeder en Zusje in het stadje vlak bij de Zone. Dat gebied is verboden terrein sinds er vijftig jaar geleden buitenaardse bezoekers langskwamen. Mensen die er ondanks het verbod binnendringen, keren vaak niet terug. Toch worden in de Zone nog altijd objecten gevonden die de buitenaardsen hebben achtergelaten. Als Lenny geld nodig heeft voor haar zieke moeder, willen enkele smokkelaars dat ze meegaat naar de Zone. Daar blijkt meer te vinden dan objecten, zoals een zwevende walvis en de gigantische kegel die Lenny in haar dromen ziet. Lenny lijkt een doodgewoon meisje, tot ze een belangrijke rol gaat spelen tussen twee werelden. Een avontuurlijke sciencefictionroman voor young adults die tot nadenken stemt.

Lees HIER onze recensie van In de zone. 


Het jaar van Lente - Heather Fawcett
Lente loopt weg uit haar weeshuis, met een lege maag maar met een hoofd vol ideeën. Ze wil bij de heks in het bos verderop in de leer, want één ding weet Lente zeker: ze is zelf ook een heks. Veel zin om de praatgrage Lente aan te nemen heeft de heks niet, maar als Lente binnen een jaar alle spreuken uit het eerste spreukenboek van de heks weet uit te voeren, mag ze blijven. De tijd gaat alleen sneller dan gedacht, en als Lente niet alle spreuken op tijd kan uitvoeren, betaalt ze een hoge prijs…

Lees HIER onze recensie van Het jaar van Lente.


Lees ook: De beste Dark Academia boeken

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Er hangt iets in de lucht

  • Netflix voegt deze 7 acteurs toe aan de 'Shadow and Bone' cast

  • Recensie: Liberty. Hoe ik een (best wel goede) spion werd

Zoek in artikelen