Fictie top 6: april 2024

Deze maand hebben we weer gekeken naar de nieuwste boeken van afgelopen tijd. We hebben weer een mooie top 6 gemaakt in het genre van fictie. Er zijn zelfs twee debuten, waarbij de nieuw auteurs de lat voor zichzelf wel erg hoog gelegd hebben. Een mooie aanwinst! Ook mag een prachtige Fantasyverhaal niet ontbreken aan onze top 6. En natuurlijk hebben we ook weer een aantal verhalen waarin je lekker kunt weg zwijmelen. Dit is onze fictie top 6: april 2024!

 


Het boek der deuren - Gareth Brown

Gareth Brown heeft een fantastisch debuut geschreven met Het boek der deuren. Het leven van Cassie Andrews gaat over rozen. Samen met haar beste vriendin huurt ze een appartement en geniet volop van het leven. Tot het moment dat één van haar trouwste klanten komt te overlijden tijdens haar werk in een boekhandel. Wanneer Cassie erachter komt dat hij haar twee boeken heeft nagelaten begint haar avontuur. Eén van de twee boeken is Het boek der deuren. Een magisch boek waarin geen enkel deur gesloten blijft. Cassie en haar vriendin Izzy beleven zowel prachtige als angstaanjagende momenten. 

Lees hier onze recensie van Het boek der deuren.


Bloedlijn - Simone van der Vlugt

Een historische roman die de lezer meeneemt naar de tweede helft van de dertiende eeuw. Terwijl Koning Willem midden in een machtsstrijd met West-Friesland is beland, wordt hij vader van twee zonen: Floris en Alard. Alard is verwekt door een buitenechtelijke relatie. Een verhaal waarin familie perikelen een grote rol spelen. Voornamelijk wanneer Willem de strijd verliest en Floris zijn werkzaamheden over probeert te nemen. Een mooi verhaal dat je raakt en waar je gedachten naar blijven uitgaan ondanks dat je het verhaal uit hebt.

Lees hier onze recensie van Bloedlijn.


Met hart en ziel - Katarina Widholm

Een prachtig debuutroman van de Zweedse schrijfster Katarina Widholm. Met hart en ziel is het eerste deel van de serie Het Zweedse lot. Wanneer de zeventienjarige Betty als dienstmeisje gaat werken bij het gezin van dokter Molander. Ze zal daarvoor haar geboorteplaats moeten verlaten en de wereld verder ontdekken. Al snel komt ze erachter dat het hard werken is en dat ze weinig tijd over houdt voor andere leuke dingen. Als dan ook de onvriendelijke vrouw van de dokter haar het leven zuur probeert te maken, is de lol er wel een beetje van af. Ze laat zich echter niet kennen en leert snel het huishouden draaiende te houden. Onderweg van haar geboorteplaats naar de woonplaats van de dokter was ze Martin tegengekomen. Ze houden contact, wat Betty de nodige afleiding biedt. De dreiging van een Tweede Wereldoorlog zorgt voor de nodige stress. Als Martin haar brieven dan ook niet meer beantwoord, doet ze er alles aan om hem te gaan zoeken.  

Lees hier onze recensie van Met hart en ziel.


One true loves - Taylor Jenkins Reid

Wanneer de man van Emma Blair op hun eerste trouwdag vermist raakt na een helikopterongeluk, stort haar wereld in. Haar middelbare schoolliefde is verdwenen en hoe kan ze nu weer verder leven? Ze gaat naar haar ouders om troost te zoeken. Daar komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam. Ze worden verliefd op elkaar en eindelijk lacht het leven haar weer toe. Maar dan wordt Emma gebeld door Jesse, haar vermiste man. Hoe kan ze nu een keuze maken tussen beide mannen?

Lees hier onze recensie van One true loves. 


Een schot in de roos - Iris Visser

Floor Huisman gaat met haar collega Jens een drankje drinken. Ze heeft stiekem een oogje op hem en vertelt hem dan haar ideeën voor een nieuwe serie. De volgende dag komt ze echter thuis van een koude kermis; Jens is met haar idee aan de haal gegaan en heeft het idee ingebracht tijdens de redactievergadering. Als Jens dit plan niet goed uitvoert, zorgt hij ervoor dat Floor het voor hem opknapt. Floor laat makkelijk over zich heen lopen en durft geen nee te zeggen. Ze moet hiervoor op zoek naar haar vader waar ze al jaren geen contact mee gehad heeft. Hij is een voormalige rockzanger en ze moet daarvoor afreizen naar Schotland. Omdat ze haar rijbewijs kwijtgeraakt is, moet ze samen met Owen, een privéchauffeur, op pad. Een heerlijk boek om in weg te zwijmelen. 

Lees hier onze recensie van Een schot in de roos. 


King of wrath - Ana Huang

Vivian wordt door haar vader voorgesteld aan Dante. Haar vader heeft geregeld dat ze met hem gaat trouwen. Hij blijkt niet de leuke, lieve man te zijn waar ze mee zou willen trouwen. Maar omdat zij loyaal is aan haar familie, gaat ze op het verzoek in. Wat ze echter niet weet is dat haar vader een andere deal gemaakt heeft met dit huwelijk dan zij denkt. Een leuk verhaal met twee tegenpolen die steeds meer naar elkaar toetrekken. 

Lees hier onze recensie van king of wrath.

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

  • Young Adult top 6: oktober 2015

  • De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023' verkiezing

Zoek in artikelen