Young adult top 6: april 2024

We hebben ook deze maand weer zes toppers in onze Young adult top 6: april 2024! Er zijn weer uiteenlopende onderwerpen gebundeld in mooie boeken. Zo hebben we een spannende thriller, historische romans of Fantasieverhaal. Allemaal geschreven voor de doelgroep jongvolwassenen. Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen. Welke ga jij lezen?

 


De Legacies - Jessica Goodman

Een spannende thriller over Tori, eindexamenstudente, die een uitnodiging gehad heeft om toe te treden tot een exclusieve club. Leden van deze club hebben veel macht en rijkdom. Het is dus een eer om deze uitnodiging te ontvangen. Het is een hechte club van 36 deelnemers, waarbij je terug kunt vallen op elkaar als er problemen zijn. Er kleven ook nadelen aan het lidmaatschap. Leugens, bedrog en verraad is dichterbij dan iedereen denkt. 

Lees hier onze recensie van De Legacies.


Yash! - Inez van Loon

Een historisch roman over Yash. Hij woont in Noord-India. Zijn vader werkt als containerarbeider in Suriname. Hij schrijft de familie regelmatig een brief. Wanneer er geen brieven meer binnenkomen, en het contract verlopen is, komt zijn vader niet terug. Yash besluit om zijn vader te gaan zoeken. Zijn vriend Ravi gaat met hem mee. Samen beleven ze een groot avontuur. 

Lees hier onze recensie van Yash!


De kleine lord - Frances Hodgson-Burnett (tiener)

Cedric woont samen met zijn moeder in een arme wijk in New York. Zijn vader is overleden en ze leven een sober leven. Op een dag komt er een advocaat naar hen toe om te vertellen dat Cedric erfgenaam is van een rijke graaf uit Engeland. Dit is zijn grootvader en hij moet bij hem gaan wonen. De man blijkt een chagrijnige koppige man te zijn. Maar dan komt er iemand anders die ook aanspraak kan maken op de erfenis. 

Lees hier onze recensie van De kleine lord. 


Als ik je morgen weer zie - Robbie Couch

Clark wordt al 309 keer wakker op dezelfde maandagmorgen. Hij beleeft elke keer dezelfde dag. Dag 310 gaat echter anders dan de andere dagen. Tijdens de wiskundeles ontmoet hij Beau. Een jongen die hij nog nooit eerder gezien heeft. Hij besluit om samen met Beau er vandoor te gaan. Samen beleven ze een fantastische dag. Clark wordt verliefd op hem, maar hoe moet dat nu als hij vastzit in de tijdloeps? Kunnen ze eraan ontsnappen? En samen een toekomst opbouwen?

Lees hier onze recensie van Als ik je morgen weer zie. 

 


Heartstopper 5 - Alice Osseman

Nick en Charlie hebben een relatie. Samen hebben ze al veel meegemaakt. Nu hun ouders van hun relatie afweten, willen ze graag een stap verder gaan en met elkaar slapen. De studiekeuze van Nick zorgt voor wat problemen in de relatie. Hij wil namelijk naar de universiteit gaan. Echter zitten er veel nadelen aan deze keuze. Een prachtig boek, die mooi aansluit bij de onderwerpen waar jongeren mee te maken hebben. 

Lees hier onze recensie van Heartstopper 5.


Luna, De dertiende waker - Lies Vervloet

Dit boek is het derde deel van de Luna serie. Luna heeft in de vorige delen maandenlang in de jungle van Peru doorgebracht. In dit deel gaat ze weer terug naar huis. Daar zal ze haar vader en haar vijand Samaël onder ogen moeten komen. Eenmaal thuis is echter niets zoals ze verwacht had dat het zou zijn. Ze moet zien te ontdekken wie ze kan vertrouwen en wie niet. 

Lees hier onze recensie van Luna, De dertiende waker. 

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen