Young adult top 6: mei 2024

Wat zijn er de laatste tijd weer veel mooie kinder- en jeugdboeken geschreven. Ook voor deze maand hebben we weer een top 6 voor jullie gemaakt. Als je van Fantasy/magie of van misdaad of humor houdt, hebben we weer wat mooie titels die je toe kunt voegen aan de stapel boeken die je ongetwijfeld nog wilt lezen. Met de meivakantie voor de deur is het misschien een goede tijd om eens lekker met een goed boek op de bank of in de zon te liggen. Hier is onze Young adult top 6 mei 2024.


Mystery guest - Maren Stoffels

Mirza wordt uitgenodigd voor een spannend spel. Het blijft nog een verrassing hoe dit spel zal gaan en wie er allemaal aan mee doen. Echter is het geen gewoon spel en wordt er een moord gepleegd. Een waar mysterie ontstaat als drie mensen de moord bekennen op Mirza. Waarom bekennen zij deze moord? En wie is de echte dader? Wederom een prachtig boek van Maren Stoffels, die al menig lezersharten harder heeft doen kloppen.

Lees hier onze recensie van Mystery guest.


Dat stomme boek - Tiny Fisscher

Een boek vol met humor over het leven van Ivan. Ivan is een tiener met ADHD en net als andere tieners vindt hij alles stom. Als hij een opdracht krijgt om een verhaal te schrijven in boekvorm, bedenkt hij Dat stomme boek. Hij besluit om een paar dagen uit zijn eigen leven op te schrijven. Zijn vader raakt vermist en hij gaat op zoek samen met zijn moeder. Het avontuur dat hij meemaakt, schrijft hij op in zijn boek. Het blijkt een bijzonder avontuur te zijn wat een aanrader is om te lezen!

Lees hier onze recensie van Dat stomme boek.


Een ijzeren vlam - Rebecca Yarros

Het tweede deel van de bestsellerserie Fourth Wing kan natuurlijk niet in onze top 6 ontbreken. Want ook het tweede deel is een pareltje. Nadat het Violet gelukt is om het eerste schooljaar te overleven, staat ze aan de start van het tweede jaar. Het is letterlijk een gevecht van leven of dood geweest en wonder boven wonder is ze door het eerste jaar heen. Maar nu komt de grootste proef. Ze komt voor een onmogelijke taak. Ze moet de liefde van haar leven verraden. Hoe zal ze omgaan met dit onmogelijke loyaliteitsconflict?

Lees hier onze recensie van Een ijzeren vlam. 


Lang leve de keizer - Britt Zwijnenberg

Een magisch verhaal over de zestienjarige Usia die ontdekt dat ze magie bezit. Jarenlang is haar voorgehouden dat magiërs een bedreiging vormden. Ze is dan ook niet blij als ze ontdekt dat zij ook die krachten bezit. Nadat het niet meer te ontkennen valt, besluit ze om zichzelf aan te geven. De keizer zal haar helpen. Ze komt erachter dat magiërs niet zo slecht waren en hoopt ze te kunnen ontsnappen. Een heftig verhaal wat je nieuwsgierig maakt naar meer!

Lees hier onze recensie van Lang leve de keizer. 


De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

Boek is een leeg notitieboek wat bij een gezin in Syrië op de boekenplank staat. Hij wordt gepest door de andere boeken van die boekenplank omdat hij geen verhaal heeft. Wanneer de mensen van het gezin moeten vluchten, besluit Boek mee te gaan. Boek maakt hierbij zijn eigen verhaal door de belevenissen die hij meemaakt tijdens de reis. Een aangrijpend en actueel verhaal wat op een prachtige en originele manier geschreven is. 

Lees hier onze recensie van De omzwervingen van Boek. 


Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

Een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de familie Rijper tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gezin werd naar het kamp in Amersfoort gebracht. Martine Letterie werd gevraagd om het verhaal te schrijven voor het nationaal monument kamp Amersfoort. Het gezin Rijper bestaat uit vader, moeder en dertien kinderen. Helaas heeft niet iedereen van de familie Rijper het kamp overleefd. Ze blijven met veel vragen achter. 

Lees hier onze recensie van Ze kwamen ons halen. 

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen