Fictie top 6: mei 2024

Gillian King heeft ook afgelopen maand weer een fantastisch feelgood verhaal geschreven en staat daarmee bovenaan in onze top 6. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie boeken geschreven in het genre van fictie. Zowel waargebeurde verhalen als Fantasy verhalen, sommige met een serieuze boodschap, anderen met wat humor. Allemaal de moeite waard om te lezen! We hebben voor jullie weer een Fictie top 6 mei 2024 gemaakt. 


Als ik je weer zie - Gillian King

Wederom een heerlijk feelgood verhaal van Gillian King, die niet kan ontbreken in onze top 6. Ze heeft al twee keer gewonnen in de feelgood van het jaar competitie van Chicklit. De beste vriendin van Lily heeft haar gevraagd om een paar weken op haar dochtertje te passen. Wanneer ze erachter komt dat de broer van haar beste vriendin, Seb, ook op komt passen, is er geen weg meer terug. Seb is echter haar ex en dit levert dan ook de nodige spanning op. Een verhaal waarin verleden en heden goed afgewisseld worden. 

Lees hier onze recensie van Als ik je weer zie.


Yellowface - R.F. Kuang

June  Hayward en Athena Liu zijn beide auteurs. Waar de carrière van Athena in de lift zit, is het hoogtepunt bij June al lang geleden bereikt. Als June dan ook nog eens getuige is bij de onverwachte dood van Athena besluit ze om haar nieuw geschreven verhaal te stelen. Ze publicieert dit alsof het haar eigen werk is. Haar plotselinge succes blijft niet onopgemerkt en ze wordt dan al gauw lastiggevallen. Een origineel verhaal uit het auteurs vak. 

Lees hier onze recensie van Yellowface. 


De parelfamilie - Charlotte Jacobi

Nadat Marie Thoomass pareloorbellen erft van haar moeder, is haar liefde voor juwelen geboren. Ze gaat naar een juwelier in München waar ze Mortiz ontmoet. Maar dan is hun toekomst in gevaar na een heftige situatie. Een mooi verhaal dat Duitsland goed op de kaart zet. Je krijgt een goed beeld van het leven in de tijd van 1844 en 1847 in Duitsland. 

Lees hier onze recensie van De parelfamilie.


Alles wat beweegt - Susan Smit

Een prachtig waargebeurd verhaal over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan. Nadat ze zwanger werd van een getrouwde man is ze verhuisd naar Noordwijk. Ze heeft nog steeds contact met die man en hoopt dat hij voor haar kiest en samen met haar een gezin zal vormen. De emoties zijn goed te voelen en het is dan ook makkelijk om met haar mee te leven. De lezer wordt goed meegenomen in de laatste maanden van de zwangerschap, met alle problemen die de ontrouw met zich meebrengt. 

Lees hier onze recensie van Alles wat beweegt.


Ziel van as en bloed - Jennifer L. Armentrout

Dit fantastische boek van Jennifer L. Armentrout is wederom een prachtige Fantasy verhaal. In de vorige vier delen hebben we al kennis gemaakt met Poppy en Cas. Om een oer godin te worden moet Poppy een bepaalde slaap doorstaan. Echter weet niemand hoelang dat duurt. Ondertussen worden er al Goden ontwaakt als Poppy nog diep in slaap is. Cas raakt steeds meer in de stress of alles goed zal komen. 

Lees hier onze recensie van Ziel van as en bloed. 

 


De moord in inkt - Helen Cox

Het eerste deel van deze serie gaat over Kitt Hartley die ondervraagt wordt door rechercheur Halloran. De beste vriendin van Kitt wordt verdacht van moord en heeft haar opgegeven als haar alibi. Daarom wordt zij nu ook verdacht van moord. De ex-vriend van haar beste vriendin is vermoord en dat levert allerlei emoties op. Wanneer Kitt op onderzoek gaat levert dit spannende situaties op. 

Lees hier onze recensie van De moord in inkt. 

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Fictie top 6: februari 2024

  • Young adult top 6: februari 2024

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

Zoek in artikelen