Fictie top 6: juni 2024

Ondanks de vele neerslag van de afgelopen weken, hebben we ook veel mooie dagen gehad. Of je kon met een boek in de zon zitten, of lekker op de bank als het zo druilerig weer was. We hebben deze maand weer een aantal nieuwe boeken kunnen lezen. We hebben daarvan een fictie top 6 juni 2024 kunnen maken. Er zitten een paar hele spannende boeken tussen, maar ook een feelgood roman. Welke ga jij lezen?


Niets is waar - Lisa Jewell

Alix en Josie ontmoeten elkaar in een restaurant. Alix viert hier haar 45e verjaardag. Toevallig blijkt dat Josie ook jarig is en dat ze even oud zijn. Een paar dagen later komen ze elkaar weer toevallig tegen. Beetje bij beetje ontdekt Alix de geheimen van Josie, maar raakt Josie gehecht in haar leven. Een fictief verhaal waarbij je je steeds afvraagt wat nu echt is en wat niet. 

Lees hier onze recensie van Niets is waar.


Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

Frances Adams krijgt van een waarzegster te horen dat ze vermoord wordt door iemand die ze kent. Uiteraard wil ze dit zien te voorkomen en verzamelt daardoor alle roddels en geheimen van de inwoners in haar dorp. Ze wordt helaas niet geloofd door haar naasten. Wanneer ze vermoord wordt in haar salonkamer, begint het onderzoek naar haar moord. Doordat ze een eigen bibliotheek heeft van alle bewijzen van de roddels en geheimen uit het dorp, begint hier het onderzoek. Zal ze zelf een idee gehad hebben wie haar zou vermoorden? 

Lees hier onze recensie van Hoe ik mijn eigen moord oploste. 


De verborgen bibliotheek van Warschau - Madeline Martin

Er zijn al verscheidene boeken geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Dit boek is erg aangrijpend en past daardoor goed in onze fictie top 6 juni 2024. Zofia is verzot op haar boeken en probeert deze te beschermen voor de bommen in Warschau. Haar Joodse vriendin Janina zit opgesloten in een getto, waardoor vluchten niet mogelijk is. Zofia wil haar vriendin bevrijden uit deze getto en gaat het gevecht aan middels haar verhalen.   

Lees hier onze recensie van De verborgen bibliotheek van Warschau.


De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Wanneer de Franse Opaline uitgehuwelijkt wordt, vlucht ze hiervoor weg naar Dublin. Daar begint ze haar eigen boekwinkel. Honderd jaar later vlucht Martha weg bij haar gewelddadige man. Ze krijgt een baan als huishoudster in datzelfde pand. Op een dag ontmoet ze Henry, die op zoek is naar een verloren manuscript wat in een historische boekwinkel te vinden moet zijn. Echter kan hij deze winkel niet vinden. Martha besluit om hem te helpen. 

Lees hier onze recensie van De verborgen boekwinkel. 


Secretly Yours - Tessa Bailey

Uiteraard kunnen we het niet laten om een heerlijke feelgood roman toe te voegen aan onze top 6. We hebben niet zomaar een verhaal gevonden. Julian Vos keert na jaren weer terug naar de plaats waar hij is opgegroeid. Hij heeft een sabbatical genomen om een roman te schrijven. Zijn familie heeft Hallie ingehuurd om de tuin op te knappen. Hallie herkent Julian bijna niet meer, ondanks dat ze vroeger verliefd was op hem. Hij is nu nog aantrekkelijker dan vroeger, maar is niet bepaald vriendelijk. Wanneer Hallie hem een liefdesbrief schrijft, weet Julian niet hoe hij hiermee om moet gaan. 

Lees hier onze recensie van Secretly Yours. 


Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

Er zijn al meerdere verhalen geschreven waarin duidelijk gemaakt wordt hoe de coronatijd ervaren is. Veertien dagen is ook een verhaal uit deze tijd. De bewoners komen tijdens de lockdown periode bij elkaar op het dakterras. Ze kennen elkaar nauwelijks en komen in het geheim bij elkaar om elkaar verhalen te vertellen. Elke dag komen er steeds meer mensen bij en ze leren elkaar steeds beter kennen. Een prachtige vertelling over een zenuwslopende tijd. 

Lees hier onze recensie van Veertien dagen. 

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Moederdag boeken top 6

  • Fictie top 6: februari 2024

  • Young adult top 6: februari 2024

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

Zoek in artikelen