Young adult top 6: juni 2024

Deze maand hebben we weer een aantal mooie boeken in het genre van Young Adult mogen lezen. Zo hebben we mogen genieten van het vervolg op eerdere delen zoals de serie van Jennifer L. Armentrout en Victor Dixen. Maar ook hebben we weer hele mooie romantische verhalen kunnen lezen. Daarnaast heeft het boek over rouw ons aangegrepen. We hebben van deze toppers weer een mooie Young Adult top 6 juni 2024 kunnen maken. 


Love, Theoretically - Ali Hazelwood

Dit feelgood verhaal gaat over Elsie en Jack. Jack is de broer van één van haar klanten. Een heel aantrekkelijke man, waar ze makkelijk verliefd op kan worden. Elsie werkt als wetenschapper, wat erg weinig verdiend. Daarom werkt ze er nog naast en biedt ze haar diensten aan als nepvriendin. Vooral de humor en het makkelijk lezen zorgt ervoor dat dit boek bovenaan onze top 6 staat.

Lees hier onze recensie van Love, Theoretically.


Ziel van as en bloed - Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout heeft voor zichzelf al meerdere malen de lat hoog gelegd. Maar ook met Ziel van as en bloed weet ze dit met gemak te halen. We beleven weer van alles met Cas en Poppy. Een fantasy verhaal waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Het vijfde deel van deze serie staat daarom met recht in onze young Adult top 6 juni 2024. 

Lees hier onze recensie van Ziel van as en bloed


Dood of levend - Sophie McKenzie

Cat heeft het thuis niet makkelijk. Ze heeft ruzie met haar moeder en haar zus spreekt niet meer met haar sinds hun vader vorig jaar is overleden. Wanneer Cat een berichtje krijgt dat haar vader nog leeft, staat haar hele leven op de kop. Ze besluit op onderzoek te gaan samen met Tyler, die in hun tuinhuis is komen te wonen met zijn vader. De zoektocht naar haar vader blijkt niet zonder gevaren te zijn. 

Lees hier onze recensie van Doos of levend. 


Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

Hoe leef je weer verder na het overlijden van je broer? Mag je weer leuke dingen doen en lachen? Een verhaal met een mooie boodschap. Als Nanne muziek maakt, is haar broer weer even bij haar. Ze maakt er uiteindelijk een songtekst over. Een heftig onderwerp wat uitgebreid beschreven wordt hoe het is om met rouw om te gaan. 

Lees hier onze recensie van Woorden van Timo


Hof van Wonderen - Victor Dixen

Ook het tweede deel in deze serie is erg spannend. De avonturen van Jeanne gaan verder. Ze is op het eind van deel 1 officieel ingewijd als één van de lijfwachten van Lodewijk de XIV. De schaduwkoning is al driehonderd jaar de machtigste vampier. Er gebeurt veel, dus het is wel goed om je aandacht erbij te houden. Maar deze energie wordt rijkelijk beloond omdat het een prachtig verhaal is.

Lees hier onze recensie van Hof van wonderen. 


De Rode Woestijn - Paula Isphording

Yara wordt wakker in een rode woestijn. Tijd om even rustig rond te kijken is er niet, want ze belandt midden in een zandstorm. Mex, een jongen op een motor, komt haar redden. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen waar ze zijn en hoe ze weer naar huis kunnen. Wederom een fantastisch fantasyverhaal. 

Lees hier onze recensie van De rode woestijn. 

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen