Fictie top 6: juli 2024

We hebben deze maand weer kunnen genieten van verschillende boeken in het genre van fictie. We hebben daarop weer een fictie top 6 juli 2024 voor jullie gemaakt. Er zitten bekende schrijvers tussen zoals Linda van Rijn, maar ook misschien wat minder bekende schrijvers. Maar in onze ogen állemaal de moeite waard om te lezen! Dus ga er maar eens goed voor zitten en misschien zit er wel iets tussen om binnenkort mee te nemen op vakantie.


De stad en zijn onvaste muren - Haruki Murakami

Haruki Murakami heeft ongeveer drieënveertig jaar geleden een novelle geschreven voor een tijdschrift. Nu heeft hij met De stad en zijn onvaste muren zijn novelle uitgebreid. De hoofdpersoon, waarvan we de naam niet weten, wordt verliefd op een meisje. Het meisje vertelt over haar droomstad. In deze stad zou ze graag willen wonen. Een stad waar niemand zomaar ongevraagd binnen kan komen. Als het meisje verdwijnt gaat de jongen op zoek. Een spannende roman met een vleugje fantasie. 

Lees hier onze recensie van De stad en zijn onvaste muren.


Al het blauw van de hemel - Mélissa da Costa

Een prachtig debuutroman van Mélissa da Costa die eindelijk vertaald is uit het Frans. Haar boek was in 2019 al uitgegeven. Emile lijdt aan jong- alzheimer en heeft niet lang meer te leven. Hij besluit om zijn camper te pakken en te genieten van de tijd die hij nog heeft. Joanne komt op de advertentie af die hij geschreven heeft. Zij wil hem vergezellen op zijn reis. Een prachtig verhaal dat een diepe indruk achterlaat. 

Lees hier onze recensie van Al het blauw van de hemel. 


Schrikkeldag - Inge Spaan

Iedere schrikkeldag gebeurt er iets verschrikkelijks. Er komt iemand om het leven. Geen dag dus om naar uit te kijken. Er lopen twee verhaallijnen langs elkaar. Het heden en verleden. In het heden lezen we over het verhaal van Aafke, die net in het dorp is komen te wonen. In het verleden lezen we over Stef, de partner van Aafke. Aafke gelooft de angst rondom die dag niet zo goed en maakt zich dan ook geen zorgen als deze dag nadert. Maar dan wordt ze anoniem gebeld.... Een psychologisch verhaal dat niet makkelijk weg te leggen is.

Lees hier onze recensie van Schrikkeldag.


Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans 

Caro en haar vader hebben een eigen hotel. Caro maakt van alles mee in haar hotel en besluit om hier een boek over te schrijven. De uitgeverij wil echter dat dit boek niet onder een anonieme schrijver uitgegeven wordt. Haar vader bedenkt een oplossing voor dit probleem, maar is dit ook zo makkelijk als hij denkt? Een heerlijke feelgood verhaal waarin verschillende onderwerpen zoals pesten besproken wordt. 

Lees hier onze recensie van Wie schrijft die blijft. 


Terschelling - Linda van Rijn

Vijfentwintig jaar geleden is een goede vriendin van Nina tijdens hun vakantie vermoord teruggevonden op het strand van Terschelling. Na al die tijd was ze nog niet teruggekomen op het eiland. De ouders van haar vriend hebben een huisje op Terschelling en ze gaan daar samen vakantie vieren. Als ze geïnspireerd raakt naar aanleiding van een krantenartikel, maakt ze een podcast over de dood van haar vriendin. Maar niet iedereen is blij met de aandacht voor deze cold case zaak. Linda van Rijn heeft met Terschelling wederom een spannend boek toegevoegd aan haar indrukwekkende lijst. 

Lees hier onze recensie van Terschelling. 


De mystery guest - Nita Prose

Een beroemde schrijver van detectiveromans valt dood neer in het hotel waar Molly Gray hoofd hotelhuishouding is. Een mysterieuze zaak die tot de bodem uitgezocht moet worden. De schrijver is namelijk op het podium, na het drinken van een slok thee, doodgegaan. Al snel speculeren er allerlei roddelverhalen, maar wat is er nu precies gebeurd? Nita Prose gebruikt veel humor en heeft de personages goed uitgewerkt. Een echte aanrader.

Lees hier onze recensie van De mystery guest. 

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Fictie top 6: oktober 2021

  • Fictie top 6: juni 2021

  • Fictie top 6: maart 2022

  • Fictie top 6: juli 2021

  • Deze films en series verschijnen in juli 2024 op Netflix

Zoek in artikelen