Young adult top 6: juli 2024

De afgelopen tijd zijn er veel series geschreven. Deze maand hebben we dan ook aan aantal serieverhalen in onze young adult top 6 juli 2024. De ene serie is net gestart, een andere is hiermee geëindigd. De meeste serieboeken zijn ook los te lezen. Maar voor de volledigheid en om de personages goed te leren kennen is het wel raadzaam om de boeken vanaf het eerste deel en op volgorde te lezen. Welk boek wil jij lezen? 


De verloren troon - Holly Black 

De verloren troon is het tweede deel in de serie erfgenaam. Een intrigerend verhaal over prins Eik. Nadat Prins Eik gevangengenomen is na het verraad dat hij gepleegd heeft, zal hij alles in de strijd moeten gooien om hier goed uit te komen. Hij komt voor een enorm dilemma te staan: hoe kan hij het vertrouwen terugwinnen van het meisje waar hij verliefd op is, en toch Elfhame trouw te blijven.  Een prachtig verhaal waarin Elfen een hoofdrol hebben.  

Lees hier onze recensie van De verloren troon.


De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

De moeder van Bel Prices verdween zestien jaar geleden. Ze was op dat moment twee jaar en heeft weinig herinneringen aan die tijd. Ze probeert dan ook door te gaan met haar leven en hier niet te lang bij stil te staan. Haar omgeving hebben wel herinneringen aan die tijd en maken het niet makkelijk voor haar. De familie gaat namelijk meewerken aan een documentaire over de verdwijning. Als haar moeder dan uiteindelijk na al die jaren weer in levenden lijve terug keert, staat de wereld van Bel op z'n kop. Een mysterieus verhaal wat onder je huid gaat zitten. 

Lees hier onze recensie van De terugkeer van Rachel Price. 


Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Een prachtige limited edition van het eerste deel van een romantische fantasy serie. Lor komt na jarenlang opgesloten gezeten te hebben, plotseling vrij. Ze komt dan terecht in het hof van de Zonnekoning. Maar of dit nu veel beter is... In dit eerste deel is er een voorzichtige start gemaakt met het neerzetten van verschillende personages. Het nodigt de lezer daardoor uit om direct het volgende deel te lezen, omdat je wel nieuwsgierig bent naar de evolutie van deze personages. 

Lees hier onze recensie van Trial of the sun Queen. 


Cassidy Blake 3 - Brug der zielen - V.E. Schwab

Dit is het laatste deel van de Cassidy trilogie. Ook in dit deel jaagt Cassidy op spoken. Ze gaat samen met haar ouders op reis naar New Orleans, waar zij televisie opnames gaan maken. In deze stad komt Cassidy voor onvoorziene problemen te staan en heeft ze hulp nodig om deze op te lossen. Wederom een spannend verhaal voor tieners die goed uitgewerkt is.

Lees hier onze recensie van B. rug der zielen. 


Street Academy 1 - To Lie For - Chinouk Thijssen

Deze start van de Street Academy serie valt goed in de smaak. De prettige schrijfstijl van Chinouk Thijssen en het spannende verhaal, zorgen ervoor dat de lezer vanaf begin tot eind betrokken raakt. Vijf vriendinnen hebben een lastige tijd achter de rug. Een streetdancer was omgekomen en vermoedelijk vermoord. Wanneer de vijf vriendinnen de kans krijgen om deel te nemen aan de audities voor de Street Academy, ontvangen ze dreigbrieven. Wie zit hierachter? En wat wil diegene?

Lees hier onze recensie van To Lie For. 


The Scarlet Veil 1 - De bloedrode sluier - Shelbin Mahurin

Dit eerste deel van een serie is eigenlijk een spin-off van de Heks & jagers reeks van Shelbin Mahurin. Er komen veel personages terug. Het is een spannende romantische fantasy verhaal over Célie Tremblay. Ze verbaast iedereen als ze de eerste vrouwelijke jager wil worden. Ze onderzoekt hierbij meerdere moorden op magische wezens. Een spannend verhaal over vampiers en heksen.  

Lees hier onze recensie van De bloedrode sluier

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen