• onze waardering

Drie nachten in New York RECENSIE

Drie nachten in New York is wat mij betreft een perfecte chicklit om te lezen op het strand tussen de palmbomen, of gewoon lekker op het balkon of in de tuin. Als je al eens in New York bent geweest, kan het bijna niet anders dan dat je veel uit het boek herkent en misschien zelfs je eigen herinneringen gaat ophalen tijdens het lezen. In dit boek worden namelijk ontelbaar veel parken, winkelstraten en mooie bezienswaardigheden benoemd waar de drie hoofdpersonen zich bevinden.

Drie nachten in New York wordt verteld vanuit de derde persoon, het verhaal switcht iedere keer van verteller. De ene keer lees je het boek vanuit Rachel: voor de buitenwereld een gelukkig getrouwde vrouw met drie kinderen, maar niemand weet dat ze al jaren een groot geheim met zich meedraagt en bang is voor haar eigen man. Dan is er Nicky: een alleenstaande moeder bij wie het maar niet wil lukken in de liefde. En als laatst is er Eve: een weduwe die haar man verloren heeft tijdens de aanslagen op 9/11 en zich inmiddels heeft ontpopt tot succesvolle zakenvrouw. Alle drie komen ze oorspronkelijk uit Ierland. Rachel en Nicky zijn vier dagen en drie nachten in New York. De broer van Rachel, Conor, woont hier en omdat zij elkaar niet vaak zien en Nicky nog nooit in New York is geweest, vond Rachel het een leuk idee om er samen heen te gaan. Stiekem heeft Rachel hun oude schoolvriendin Eve opgetrommeld en achter de rug van Nicky om gevraagd of ze zin had in een kleine reünie. Eve komt namelijk regelmatig voor een zakenreis naar New York. De reünie lijkt gigantisch uit de hand te lopen, want Nicky en Eve hebben nu niet bepaald een leuk verleden samen. Maar niets is wat het lijkt en de twee dames lijken beste vriendinnen te worden met elkaar. Totaal onverwacht hangt er bij de drie dames liefde in de lucht. Nicky heeft haar zinnen gezet op Stephen, een man met een zeer goed gevulde portemonnee. Eve papt aan met Conor, de broer van Rachel. En Rachel zelf… Eigenlijk is ze getrouwd, maar laat daar dan net Alex zijn, die haar een hele andere kant van de liefde laat zien. Al gauw komt Alex per toeval achter het grote geheim wat Rachel jarenlang met zich meezeult. Hij laat haar inzien dat zij meer is dan wat haar huidige man denkt. De goede gesprekken met Alex zetten Rachel aan het denken, en eenmaal thuis in Ierland zet ze de eerste grote stap op weg naar een betere toekomst.

Er gebeurt ontzettend veel in deze chicklit, maar het is, ondanks de vele gebeurtenissen, heel goed te volgen. Omdat er zoveel van New York in beschreven wordt, maakt het je - als je er nog nooit bent geweest - erg nieuwsgierig naar deze grote stad. Michelle Jackson wist mij vanaf de eerste bladzijde geboeid te houden tot aan de allerlaatste bladzijde. Romantiek, vriendschap, angst, verdriet, liefde en humor: al deze ingrediënten maken Drie nachten in New York tot een prachtige en onvergetelijke chicklit.

Ben je weleens in New York geweest? Wat vond je van deze stad?

Drie nachten in New York

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eve gelooft niet in de prins op het witte paard. Als directeur van datingbureau Just for Coffee is ze van mening dat het juiste zoekprofiel en een gezonde bankrekening voldoende moeten zijn om de ware te vinden. Het lot lijkt het daar echter niet mee eens te zijn.

  Nicky, een alleenstaande moeder, is voor het eerst van haar leven in New York en ze heeft maar één doel: shoppen! Maar ze vindt veel meer dan ze zocht.

  Rachel heeft even een time-out van haar gespannen huwelijk nodig, en ze grijpt haar bezoekje aan New York meteen aan om haar knappe broer Connor te bezoeken. Een vakantieliefde is het laatste waar ze op zit te wachten. Tot ze sexy Alex ontmoet, die achter het duistere geheim komt waar ze al jaren mee rondloopt. Haar veilige, zekere leven in Dublin komt in gevaar...

  Van de High Line tot SoHo, en van de Boathouse tot Chelsea - de magie van New York verandert hun levens voorgoed!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

Zoek in artikelen