• onze waardering

Zou het liefde zijn? RECENSIE

Gabrielle en haar zakenpartner en goede vriend Kevin runnen samen een winkel in curiosa. Ze vullen elkaar goed aan: Kevin is nuchter en zakelijk, terwijl Gabrielle meer een gevoelsmens is. Gabrielle is veel bezig met spiritualiteit en met etherische oliën. Ze is snel uit balans te brengen, maar met de nodige meditatie lukt het haar altijd wel weer om er bovenop te komen. Totdat rechercheur Joe in haar leven komt omdat Kevin wordt verdacht van kunstroof… Joe gaat undercover als klusjesman aan de slag in de winkel. In eerste instantie vertrouwt Gabrielle Kevin volledig en kan ze totaal niet door een deur met Joe. Door hem is ze voortdurend van slag. Maar naarmate ze meer tijd met elkaar doorbrengen groeit de aantrekkingskracht tussen die twee… Gabrielle heeft altijd gedacht dat ze alleen een relatie zou willen met een ‘verlichte geest’, terwijl Joe meer iemand voor zich zag die goed kan koken, poetsen en wassen. Maar natuurlijk komt de liefde niet op bestelling!

Zou het liefde zijn? is ietsje minder een pageturner dan de andere boeken van deze schrijfster: vandaar dit keer 4 hartjes in plaats van de 5 die haar andere boeken verdienen. De karakters van de hoofdpersonen blijven wat oppervlakkiger dan we van Rachel Gibson gewend zijn. Een ander verschil is dat de vrouwelijke hoofdpersonen altijd powervrouwen zijn, terwijl Gabrielle eerder kwetsbaar, onzeker en naïef overkomt. Doordat het spirituele een heel grote rol speelt in haar leven en dat in elk hoofdstuk uitgebreid naar voren komt, zal het misschien niet voor iedereen even gemakkelijk zijn om zich in dit hoofdpersonage te verplaatsen. Wat wel overeind blijft en wat dit boek weer zeker de moeite waard maakt, is waar Rachel Gibson goed in is: het op pakkende wijze beschrijven van de altijd aanwezige spanning tussen Joe en Gabrielle!

Hou je van boeken met een spiritueel tintje? Of vind je dit juist helemaal niets?

Zou het liefde zijn?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Politieman Joe Shanahan bespiedt al ruim een week Gabrielle Breedlove. Zij en haar zakenpartner Kevin Carter worden verdacht van betrokkenheid bij een kunstroof. Daarom gaat hij al haar gangen na. Tijdens het joggen in het park weet ze hem tegen de grond te krijgen – met een bus haarlak – en dan moet Shanahan met een nieuw plan komen. Hij besluit dat Gabrielle zijn politieinformante zal worden en hij gaat als haar nieuwe vriendje klusjes doen in de winkel, om erachter te komen of Kevin de schuldige is. In de winkel worden antiquiteiten verkocht door Kevin, en allerlei aroma’s en geuren door Gabrielle. Zij is door haar hippiemoeder aardig ingevoerd in ongebruikelijke zaken als auralezen en werken aan je karma. Gabrielle vindt Joe heel aantrekkelijk, maar worstelt daarmee – hoe kan ze nu vallen voor een vent die niets moet hebben van aromatherapie en New Age muziek? Voor Joe is deze zaak de laatste kans om te bewijzen aan zijn bazen dat hij echt een goede rechercheur is, na een schietincident waar hij het jaar ervoor bij betrokken raakte. Complicerende factor: Gabrielle is echt ontzettend aantrekkelijk en wil maar niet geloven dat Kevin iets met de kunstroof te maken heeft. Toch moeten ze samenwerken, Gabrielle heeft een contract getekend met de politie en Joe wil deze zaak oplossen, koste wat het kost.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen