• onze waardering

Nachtschade 2: De keuze RECENSIE

Eindelijk is hij er! Het tweede deel in de Nachtschade reeks: De keuze. Na een ietwat verwarrend eerste deel, waarin er verschillende dingen gebeurden zonder echte duidelijkheid, wordt alles gelukkig een stuk duidelijker in het tweede deel.

Calla ontwaakt uit haar bewusteloze positie en bevindt zich bij haar grootste vijanden, de Zoekers. Maar zijn het ook effectief haar vijanden of heeft ze zich jarenlang valse informatie laten wijsmaken door de Hoeders? De Zoekers willen een verbond sluiten met Calla en haar roedel, de Wakers, maar zijn zij ook echt te vertrouwen en zijn het dan ook effectief de Hoeders die niet zuiver zijn? Calla komt stilletjes aan de diepste geheimen van haar voormalige meesters te weten en moet zo snel mogelijk haar roedel uit de klauwen van de vreselijke Hoeders proberen te redden. Maar er is heel wat veranderd sinds de vlucht van Calla. Zal ze het vertrouwen van haar roedel kunnen terugwinnen?

Dat is iets waar je zelf zal moeten achterkomen, want het boek is het lezen waard. Was je, zoals ik, niet helemaal weg van het eerste deel, dan maakt het tweede deel dit meer dan goed. Van saaie, langdradige momenten heb ik helemaal geen last gehad. Het boek leest echt als een trein.

Zelf ben ik niet zo’n grote fan van fantasy, maar Nachtschade: De keuze heeft me toch weten te overtuigen. Aan romantiek is al zeker geen gebrek; de liefde tussen Calla en Shay is niet iets wat zomaar ophoudt. En dan zit Calla ook nog met haar gevoelens voor Ren die ze maar niet weet te plaatsen. De gevoelens van Calla lijken zo levensecht dat ik werkelijk meevoelde met haar en haar het liefst met raad wilde bijstaan. Uiteraard zou het geen boek uit de Nachtschade reeks zijn, als het niet zeer spannend zou eindigen. Ik ga het einde hier natuurlijk niet uit de doeken doen, maar ik kan wel zeggen dat een derde boek noodzakelijk is om het verhaal helemaal af te werken. Calla’s leven zou wel weer eens opnieuw een heel andere wending kunnen krijgen. Ik kijk dus alvast heel hard uit naar het derde boek en intussen raad ik iedereen aan dit boek (en het vorige, kwestie van een beetje achtergrond te hebben) te lezen.

Heb jij het eerste deel van Nachtschade gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Nachtschade 2: De keuze

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

 • Dromen aan zee - Sherryl Woods

 • De onbekende man - Chantal van Mierlo

 • Het reservaat - Barbara Jurgens

 • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen