• onze waardering

Van naald tot draad RECENSIE

Creatief bezig zijn is ten eerste heel leuk, omdat je iets tevoorschijn kunt toveren en erbij kunt zeggen: ''kijk, helemaal zelf gemaakt!'' Natuurlijk kun je een hoesje voor je mobiel gewoon in de winkel kopen, maar leuker is het om een hoesje te pimpen of om er eentje hélemaal zelf te maken zodat het een uniek exemplaar is.

Van naald tot draad is een handig boek voor iedereen die wil beginnen met naaien, jong of oud, het maakt niet uit. Het boek begint met een hoofdstuk over de basisuitrusting. Dan gaat het verder naar het gebruik van de naaimachine en welke steken en stoffen er zijn. De auteur legt ten slotte uit hoe je een naaiwerk netjes af kunt werken en dan is het tijd om... aan de slag te gaan! Er staan veel verschillende creatieve ideeën in het boek. Dingetjes om voor in huis te maken. Denk aan: placemats, servetten en kussenhoesjes. Maar ook ideetjes om hoesjes voor je spulletjes te maken: een hoesje voor je mobiel, je make-up of je strijkplank. Ten slotte eindigt het boek met dingen die je kunt maken om cadeau te geven. Mijn favoriet? De grote uil die je bijvoorbeeld cadeau kunt doen aan je kleine nichtje, zusje of oppaskindje.

Het boek ziet er van binnen heel vrolijk uit. De opmaak is mooi en de foto''s ook. Het boek heeft een erg hoog ik-wil-dit-nu-maken-gehalte. Jammer vind ik het van de foto die ze hebben gekozen voor de omslag van het boek. Deze doet totaal geen recht aan de content en er staan zoveel leukere foto''s in het binnenwerk die ze hadden kunnen gebruiken!
Handig dat het boek eerst begint met de basis (basisuitrusting, steken, stoffen en dergelijke), perfect voor beginners. Voor de gevorderden zit hier denk ik geen uitdaging in, maar voor die mensen is dit boek ook helemaal niet bedoeld. De uitleg bij elk idee is goed en helder. Handig zijn ook de tips die her en der door het boek staan. Bijvoorbeeld: spuit je zelfgemaakte hoes in met een water- en vuilafstotende spray.
Of het boek heel erg vernieuwend is, dat durf ik niet te zeggen. Daarvan heb ik te weinig kennis van andere boeken op dit gebied. Van naald tot draad is gewoon een enorm vrolijk boek, met leuke ideeën waarmee je direct aan de slag wilt gaan. En that''s what I did. Ik koos ervoor om een hoes van vilt voor mijn e-reader te maken. Met de uitleg erbij was de hoes in enkele minuten klaar en als mensen vragen waar ik hem vandaan heb, zeg ik trots: ''helemaal zelf gemaakt!''

Naai jij veel dingen zelf? Zo ja, wat maak je dan?

Van naald tot draad

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geef je je interieur of kledij graag een persoonlijke toets? Hou je ervan om je spulletjes op te vrolijken maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Van Naald tot Draad is het ideale boek voor iedereen die wil beginnen naaien. Ontdek hoe eenvoudig het is om een saai kussen op te vrolijken, hoe je gemakkelijk een knuffeltje maakt en hoe je snel jouw favoriete jurkje herstelt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

 • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

Gerelateerde artikelen

 • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

 • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

 • Do It Yourself: Boek vouwen

 • Modeveiling.nl: online bieden op high-fashion

 • Do It Yourself: Travel Journal

Zoek in artikelen