• onze waardering

Alle maskers af RECENSIE

Stel je voor: je bent op een gemaskerd feest en opeens zie je hem. Lang, donker en de mooiste ogen die je ooit gezien hebt. Je schrikt, kijkt hij ook naar jou? Dat doet hij en als hij jouw kant op komt besluit je ervoor te gaan. Dat is wat de vijfentwintigjarige studente Nanna overkomt als ze een avond uit is. Zij en de gemaskerde Zorro kennen elkaar niet, maar hun kussen zijn al snel heel vurig. Nanna wil weten wie deze gemaskerde man is, maar wanneer ze zijn masker afzet schrikt ze zich kapot. De man is niemand minder dan Derek Mees, een van de bekendste artiesten van het land. Dat schrikt Nanna af, maar toch besluit ze om samen met hem naar huis te gaan. Wanneer ze gespot worden door de paparazzi is de lol eraf. Derek wil niet meer. Nanna gaat naar huis en in haar dronken bui schrijft ze hem een schaamteloos e-mailtje waarop ze nooit een antwoord krijgt. Ze besluit niemand over de ontmoeting te vertellen en hem te vergeten. Ze stort zich helemaal op haar aankomend afstuderen en haar toekomstige carrière. Na een paar maanden hard zwoegen, vinden haar vrienden dat ze een break verdiend heeft en ze nodigen haar uit om mee te gaan naar hun vakantievilla op Ibiza. Nanna twijfelt, maar gaat toch. Op Ibiza aangekomen komt Nanna er achter dat haar vrienden nog iemand hebben uitgenodigd: Derek Mees en zijn zoontje.
 
Het begin van dit boek maakt dat je alles wilt laten liggen, onder de douche wilt springen om vervolgens je little black dress aan te trekken en een zinderende avond uit te beleven. De toon van het boek is gezet. Het verhaal is zo makkelijk geschreven dat je helemaal met Nanna meevoelt. Doordat er soms van perspectief gewisseld wordt, kom je ook meer over de gevoelens van Derek te weten. Hierdoor word hij nog leuker. Ik geef toe, het verhaal is hier en daar een beetje cliché, maar who cares. Stiekem wil ik jullie de meest hilarische zin uit het boek hier niet onthouden, maar daarmee zou ik teveel verklappen. Als je smakelijk kunt lachen om de typische geromantiseerde bouquet omschrijving van een vrijscène en houdt van een leuk verhaal is dit een boek die je moet lezen.

Wat is jouw favoriete boek uit de Romanchica reeks?
 

Alle maskers af

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Wanneer Nanna door een vriendin wordt meegesleept naar een gemaskerd bal, heeft ze geen hoge verwachtingen. Tot ze Derek ontmoet. Als een blok valt Nanna voor deze mysterieuze man. Maar dan gaan de maskers af en verandert alles. Derek is nog knapper dan Nanna had verwacht, maar hij blijkt ook een beroemde zanger te zijn. Nanna weet zeker dat hij haar niet wil. Na een paar glazen champagne besluit ze het er toch op te wagen en probeert ze hem te verleiden. Dat loopt niet goed af. Maanden later schaamt Nanna zich nog steeds. Ze troost zich met de gedachte dat ze hem toch nooit meer zal tegenkomen, totdat ze tijdens een vakantie opeens weer oog in oog met elkaar staan. Zonder maskers dit keer...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • 21 romantische series die je wil zien

 • Vijftig tinten vrij

Zoek in artikelen