• onze waardering

Het 'Alles is Familie' Kookboek RECENSIE

Alles is Familie is de eerste Nederlandse speelfilm die zijn eigen kookboek heeft. "In de film draait alles om de dagelijkse beslommeringen van de familie De Roover. De warme en de koude kant houden elkaar flink bezig. Zoiets belangrijks als het uitwisselen van recepten schiet er helemaal bij in. Daarom is er Het Alles is Familie Kookboek," zo schrijven Kim van Kooten, Jara Lucieer en Huib Stam in het voorwoord van dit bijzondere kookboek.

De personages leven als het ware door in het kookboek. Hun lievelingsgerechten komen voorbij, aangevuld met alle culinaire hoogtepunten uit de film Alles is Familie. Daarnaast krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de opnames van de film, door middel van foto''s van de cast en crew, stills uit de film en stukjes dialoog. Schattig vind ik het dat ook de tekeningen van de kinderen die een rol in de film hebben een plekje in het boek hebben gekregen. 

Het concept van het kookboek vind ik echt leuk en origineel. Het boek is een eyecatcher met z''n harde kaft en mooie foto''s. Ik denk dat het boek extra leuk is als je de film Alles is Familie hebt gezien: je hebt de familie De Roover dan leren kennen, waardoor het boek echt tot leven komt en je je part of the family voelt. De recepten in het boek variëren van uiensoep, tot spicy oesters of Thaise viskoekjes. Ze worden allemaal ingeleid met een leuk en passend stukje tekst van het betreffende personage uit de film. De gerechten zien er allemaal niet al te moeilijk uit en zijn voorzien van een heldere uitleg. Volgens mij zit er voor ieder wel wat wils tussen zodat iedereen een mooi diner samen kan stellen om van te genieten met de hele familie.

Als echte zoetekauw trokken de chocoladecakejes meteen mijn aandacht. Er staat bij: "Als de kleinkinderen bij oma Jeanette komen eten, is er maar één toetje denkbaar. Samen smelten ze de chocolade, mengen het beslag en vullen de vormpjes. Dan gaan oma en haar kleinkinderen voor het venster van de oven zitten wachten tot ze klaar zijn." Ja, echt leuk, deze beschrijvingen bij elk recept. Alle ingrediënten voor de cakejes haalde ik gewoon bij de supermarkt en binnen no time stonden de cakejes in de oven. Alhoewel ik allang geen kind meer ben, heb ook ik even voor het venster van de oven gekeken hoe de cakejes mooi aan het rijzen waren. 

Ik ben fan van dit kookboek. En als je even geen zin hebt om iets uit het boek te koken, kun je hem altijd nog doorbladeren om alle mooie foto''s en quotes te bekijken en je even op de set van Alles is Familie te wanen.

Heb jij de film Alles is Familie gezien? Wat vond je het leukste personage?

Het 'Alles is Familie' Kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Dit kookboek geeft een kijkje in de keuken en voert langs culinaire hoogtepunten, 'deleted meals’ en lievelingsgerechten. Van Arends lamskoteletten en gemberkoekjes à la Ginger tot ragù di cinghiale van Charlie en Franks procureur.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

Gerelateerde artikelen

 • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

 • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

 • Shoptip: 10x funny kerstballen

 • Mooie Movie Mannen part I

 • Stiletto’s in de keuken

Zoek in artikelen