• onze waardering

Tatoeage RECENSIE

Tatoeage vertelt het verhaal van de zeventienjarige Alex die tot over zijn oren verliefd is op zijn geheimzinnige klasgenote Jana, voor wie hij een onverklaarbare, bijna obsessieve aantrekkingskracht voelt. Maar Jana is geen gewoon meisje: zij en haar broer David behoren tot de Agmarclan, één van de zeven clans die over de hele wereld verspreid zijn en elk over een “magische specialiteit” beschikken. De magie die kenmerkend is voor hun clan zit in de tatoeages waarin ze handelen. Tijdens een feest ziet Alex Jana vertrekken en volgt haar, niet wetende dat zijn hele leven op zijn kop zal komen te staan en dat hij vanaf dat moment een belangrijke rol gaat spelen in de wereld van de clans.

Vergeet alles wat je hebt gelezen over boeken die magie en paranormale wezens bevatten, want Tatoeage is een boek dat een heel aparte zijweg inslaat met zijn magie. Het concept van zeven clans die allemaal bijzondere krachten hebben, kende ik nog niet. En dat tatoeages een belangrijke rol spelen in het verhaal is ook iets nieuws voor mij. Maar het gaat nog verder... De clans die in het boek genoemd worden, zijn alles behalve goede buren van elkaar. De leider van elke clan wil namelijk de macht van de heersende clan, de Drakuls, ontnemen en daarbovenop moeten alle clans oppassen voor hun vijand: de Laatste Wachter, die hen allen wil vernietigen.
Het idee van de clans en magische tatoeages is origineel en ontzettend leuk bedacht, maar de uitleg en de geschiedenis over die clans is heel verwarrend. En ik vermoed niet alleen voor mij, want ook Alex, de hoofdpersoon, wist de helft van de tijd niet waar het nu over ging. Hij komt dan ook voortdurend met vragen te zitten en wil opheldering over onduidelijke situaties. Net als Alex kreeg ik gedurende het verhaal antwoorden op mijn vragen en begreep ik het boek veel beter. Wat wel heel vervelend is, is dat je bijna alle belangrijke informatie aan het einde van het boek krijgt. De indeling van deze informatie is in het boek niet goed verdeeld.

Voor fantasy liefhebbers is Tatoeage zeker een aanrader, net als voor lezers die weer iets anders willen proberen dan de vele boeken over vampiers en weerwolven.

Zou jij Tatoeage graag willen lezen? Zo ja, waarom?

Tatoeage

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sommige tatoeages zijn meer dan een simpele huidversiering. Hun magie kan je voor eeuwig verbinden met de persoon die je begeert... of er juist voor zorgen dat degene die je begeert je ergste nachtmerrie wordt. Alex is zeventien en smoorverliefd op Jana, het geheimzinnige meisje in zijn klas. Wanneer hij haar ziet weggaan van een feest, besluit hij haar te volgen. Op dat moment beseft hij nog niet hoezeer dit zijn leven zal veranderen. Jana heeft geen ouders meer en woont bij haar broer David. Het gerucht doet de ronde dat de twee zichzelf onderhouden door te handelen in magische tatoeages. Alex stelt de macht van het tweetal op de proef en ontdekt daarbij het bestaan van de Medu-clans. Jana's familie en de Medu's hebben elkaar tijdens hun leven altijd bestreden maar beseffen nu dat ze hun krachten moeten bundelen om hun meest gevreesde vijand te verslaan: de Laatste Waker.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Leeftijd: 15+

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen