• onze waardering

Mijn grote taartenboek RECENSIE

Mijn grote taartenboek is het vierde kookboek van De Taartenfee, met daarin 24 recepten voor zeer verschillende gedecoreerde taarten. Het boek biedt voor elk wat wils, hoewel het wel vooral geschikt is voor kindertaarten. Denk aan een taart voor tienermeisjes en -jongens, een Sinterklaastaart, Pretparktaart of een Driekoningentaart. Leuk voor volwassenen is onder andere de Rozenblaadjestaart, de Topsy-turvey-taart, de Chocoladetaart met sierlijk schilderwerk en de Ruffletaart. De ontwerpen zijn heel divers, fantasierijk en aantrekkelijk voor een breed publiek.

Het boek begint met een overzicht van benodigdheden om de recepten uit dit boek te kunnen maken en how to tips. Elk taartrecept bevat een lijstje benodigdheden, een toelichting van de bereiding van de taart zelf, de vulling en de afwerking. Ook bevat elk recept een mooie kleurenfoto van de complete taart, met passende illustraties en kleinere detailfoto’s die de tussenstappen beeldend uitleggen. De ontwerpen zijn heel divers. Van rolfondant tot botercrème tot chocolade.

Hoewel het boek er prachtig en overzichtelijk uitziet, zijn er ook een aantal minpunten. Zo vind ik het jammer dat bij de benodigdheden per taart niet is opgenomen welke specifieke materialen je nodig hebt, zoals bakvormen, uitstekers (vormpjes), een smoother of paletmes. Dit soort dingen heeft niet iedereen standaard in huis. Ook zou een indicatie van de tijd, kosten en moeilijkheidsgraad per taart handig zijn geweest. Zo kost een gevulde, met rolfondant beklede taart al snel tussen de 15 en 20 euro aan ingrediënten. Toch een niet onbelangrijk detail. Onduidelijk is ook hoeveel rolfondant (of suikerpasta, zoals dit in het boek wordt genoemd) je nodig hebt voor de taart. Dat is wel erg belangrijk om een taart mooi te bekleden en maakt ook behoorlijk uit in de kosten. Hoewel in een gekleurd kadertje duidelijk is aangegeven welke elementen een paar dagen van tevoren moeten worden gemaakt, ontbreekt een inschatting van hoe lang het bereiden van de complete taart duurt. Tot slot zijn voor sommige taarten gewoonweg veel ervaring en een goede bakuitrusting nodig, dus een indicatie van de moeilijkheidsgraad zou niet overbodig zijn geweest.

Mijn grote taartenboek is een uitdagend en fantasievol kookboek voor ervaren bakliefhebbers.

Bak jij veel taarten? Gebruik je er dan een kookboek bij?

Mijn grote taartenboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het nieuwste boek van de Taartenfee, boordevol lekkere taartvullingen en originele versieringen. In Mijn grote taartenboek geeft de Taartenfee je nieuwe ideetjes voor verrukkelijke taarten met heerlijke vullingen en verbluffende toppings. Aan de hand van duidelijke stap-voor-stap foto's toont ze hoe je deze hemelse vullingen zelf kunt klaarmaken en hoe eenvoudig het is om je taart lekker en mooi te versieren. Een heerlijke chocoladetaart met ganache-topping, een smeuïge slagroomtaart voor een verjaardagsfeestje, een luchtige biscuit met fruit... De Taartenfee geeft je 25 nieuwe lekkere recepten om je vingers bij af te likken!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Rudolph’s cupcakes compleet

 • Hartige cupcakes

 • Kokosolie: supervet of vet slecht?

Zoek in artikelen