• onze waardering

Alles wat vrouwen willen weten over mannen en mannen niet over vrouwen RECENSIE

Mannen kunnen niet luisteren, praten niet, laten de wc-bril omhoog staan en hebben liever seks dan liefde. Vrouwen kunnen niet goed inparkeren, houden wegenkaarten ondersteboven, praten teveel en hebben liever liefde dan seks. Mannen worden vaak gezien als ongevoelig, willen zich niet binden en denken dat de wereld vergaat als de voetbalwedstrijd wordt afgelast. Vrouwen zeggen nee als ze ja bedoelen, denken altijd gelijk te hebben en veranderen in wilde beesten wanneer ze het woordje uitverkoop tegenkomen. Deze typische eigenschappen van de man en de vrouw zijn algemeen bekend. Maar waarom doen mannen en vrouwen deze dingen, en hoe ga je hiermee om? Waarom praten mannen niet, en waarom zeggen vrouwen nou nee als ze ja bedoelen? Op al deze vragen krijg je antwoord in het boek van Allan & Barbara Pease.

Alles wat vrouwen willen weten over mannen en mannen niet over vrouwen is het nieuwe boek van het succesvolle schrijversduo Allan & Barbara Pease, die al meerdere bestsellers schreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen, relaties en liefde. Zij laten zien dat mannen en vrouwen wel degelijk met elkaar uit de voeten kunnen, ze moeten alleen weten hoe. Het boek is verdeeld in negen hoofdstukken en heeft iets weg van een handleiding, één die onmisbaar is! In deze negen hoofdstukken komen verschillende onderwerpen naar voren zoals gedrag, emoties, hormonen en onthulde mysteries over de man en vrouw. Dit alles is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Het boek wordt opgeleukt met grappige teksten, scenario’s en tekeningen.

Dit boek is niet alleen informatief en leerzaam, maar ook ontzettend grappig en herkenbaar. Dat maakt het een geweldig boek. Zo staat er bijvoorbeeld in dat mannen nóóit, maar dan ook nóóit de weg willen vragen aan een persoon als ze verdwaald zijn, en dat vrouwen direct iets kunnen zeggen over iedereen die aanwezig is op een feestje. Herkenbaar toch? Het leuke aan dit boek is dat de lezer er echt bij betrokken wordt. Zo staan er verschillende situaties met bijbehorende oplossingen beschreven. Zo leer je hoe je jongens aan het praten krijgt en wanneer je juist afstand van ze moet nemen. Verder staan er achter in het boek leuke quizzen die jij en je partner kunnen maken.

Het enige minpunt is dat ik op het einde minder goed door het boek heen kwam. Het werd ietwat langdradig en veel dingen werden nog eens een paar keer herhaald, waardoor mijn interesse afzwakte. Ondanks dit kleine puntje raad ik iedere vrouw (en man) aan dit boek te lezen. Het is werkelijk een onmisbare handleiding voor iedereen die weleens te maken heeft met het andere geslacht. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet weten hoe je ervoor zorgt dat je vriend de wc-bril eens omlaag doet?

Op welke vraag over het andere geslacht zou jij met dit boekje een antwoord willen krijgen?

Alles wat vrouwen willen weten over mannen en mannen niet over vrouwen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Allan en Barbara Pease schreven meerdere bestsellers over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over liefde, relaties en over lichaamstaal. 
  In Alles wat vrouwen over mannen willen weten en mannen niet over vrouwen bundelen zij al hun kennis en ervaring over de seksen in een grappig, compact, leerzaam en informatief boek. Een onmisbare handleiding voor iedereen die weleens te maken heeft met het andere geslacht, of dit nu is op het werk, in de supermarkt of thuis tussen de lakens.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

 • Dromen aan zee - Sherryl Woods

 • De onbekende man - Chantal van Mierlo

 • Het reservaat - Barbara Jurgens

 • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

 • 13 verschillen tussen de tekenfilm en de live-action versie van Beauty and the Beast

 • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

 • You Again

 • Deze lekkere acteurs zouden we echt niet uit ons bed trappen 

 • Als je verliefd wordt (DVD)

Zoek in artikelen