• onze waardering

BodieBoost RECENSIE

BodieBoost is een nieuwe afslankmethode, ontwikkeld door Charlotte Willems. Op de voorzijde van het boek staat: Hét dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! En daar had ik wel oren naar…

Ik ben echt de eeuwige jojo-er te noemen. Van jongs af aan ben ik al op dieet, omdat ik altijd al wat steviger ben geweest dan de gemiddelde persoon in mijn leefomgeving. Ik heb meerdere diëten geprobeerd waar ik ook wel echt mee afviel, maar na afloop zaten de kilo’s er binnen no-time weer aan omdat ik weer in mijn oude eetpatroon verviel. Het enige wat ik er blijvend aan overhield was verwarring over eten. Want wat kon ik nu wel en niet eten? Natuurlijk weet ik dat je niet te veel moet snoepen en niet te veel alcohol moet drinken (overal waar te voor staat is slecht), maar ook mijn ‘normale’ eetpatroon was in de war. Bananen en mango’s durfde ik niet meer te eten omdat dit de ‘slechte’ fruitsoorten waren en mijn eetpatroon bevatte steeds meer lightproducten. Want light was goed. Toch? Na het lezen van een artikel op internet over lightproducten en dat je daar eigenlijk alleen maar dikker van wordt omdat je je lichaam als het ware voor de gek houdt, wist ik het helemaal niet meer…

Toen ik BodieBoost voorbij zag komen en de achterflap van het boek las, leek dat mijn antwoord te zijn. Afvallen terwijl je móét snoepen, wie wil dat nu niet? Het boek zegt dat de methode simpel en haalbaar is, en dat wilde ik graag zelf aan den lijve ondervinden…

BodieBoost verdeelt eten in vijf families: zuivel, groenten, fruit, eiwitten en koolhydraten. Van elk van deze families moet je twee porties per dag binnenkrijgen. Niet meer, niet minder. Als je je hieraan houdt en daarnaast maximaal twee jokers inzet (snoepmomenten) per week, maximaal drie glazen alcohol per week drinkt, minimaal anderhalve liter water per dag drinkt en minimaal dertig minuten per dag beweegt, val je af. Het klinkt allemaal heel makkelijk en ik besloot het in de praktijk te testen.

Het boek bevat tien weekmenu’s waar je je aan kunt houden om de methode onder de knie te krijgen, om daarna vervolgens zelf je weekmenu’s samen te stellen. Om een beetje in te komen in de methode besloot ik me echt aan weekmenu 1 te houden, wat op zich goed vol te houden was. Mag je bij een Sonja Bakker bijvoorbeeld maar twee crackers op een dag eten, bij BodieBoost kun je voor één portie koolhydraten maar liefst twee pistolets eten en dan ’s avonds ook gewoon een lekker bord pasta als tweede portie koolhydraten. Je hoeft dus zeker niet om te komen van de honger.
Weekmenu 1 heb ik goed vol weten te houden en het resultaat was super positief (nou ja, eigenlijk negatief natuurlijk), namelijk -2,2 kg! Dit gaf mij een echte (bodie) boost en bracht me op een idee: vanaf deze maand (in het kader van de goede voornemens) ga ik me echt op de BodieBoost methode storten en elke week een blog bijhouden op Chicklit.nl over mijn ervaringen en resultaten. Ik hoop dat dit een stok achter de deur zal zijn, zodat ik BodieBoost echt kan omarmen en introduceren als nieuwe way of living voor mezelf.

Er zitten echter ook wel wat uitdagingen aan de methode verbonden. Zo zijn de dagmenu’s van de weekmenu’s elke dag hetzelfde, wat handig is met boodschappen doen, maar natuurlijk wel een beetje eentonig. Je kunt hier zelf in schipperen en wat etenswaren onderling ruilen, maar om echt in de methode te komen vind ik het toch fijner om tien weken lang de voorgekauwde menu’s te volgen. Er staan wel weer hele lekkere, afwisselende en makkelijke recepten in voor het avondeten.
Ook vind ik het soms lastig om te bepalen bij welke familie iets hoort. Zo wilde ik een recept maken met daarin kokosmelk, maar tot welke familie behoort dit? En waar schaal je cup-a-soup onder? Handig is dan te weten dat er een hele actieve BodieBoost community op Facebook bestaat, waarin je elkaar vragen kunt stellen en elkaar ook kunt steunen. En vaak geeft de super enthousiaste Charlotte ook zelf antwoord!

Zou jij na het lezen van bovenstaande recensie ook de BodieBoost methode willen proberen?

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

 • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

 • De prinses - Wendy Holden

 • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

 • 8 tips om je goede voornemens dit jaar vol te houden

Zoek in artikelen