• onze waardering

Food & the City RECENSIE

Food & the City is een boek voor de liefhebbers van eten onder ons. De Belgische schrijfster Christine Van Imschoot reisde verschillende grote steden af om daar de lekkerste ingrediënten te kopen. In het boek worden de beste foodshops in kaart gebracht. Ze bezocht voor dit boek Amsterdam, Gent, Brussel, Rome, Turijn, Londen, Parijs en New York. Naast de beschrijving van de beste markten, bakkers en warenhuizen, geeft ze bij elke stad een aantal recepten die je kunt maken van de ingrediënten die ze in deze stad heeft gekocht.

Het boek neemt je mee naar acht verschillende steden. De prachtige foto’s zorgen ervoor dat je je meteen in deze stad waant. De vormgeving is echt ontzettend mooi! Het boek krijgt hierdoor een hippe en frisse uitstraling. Christine geeft enkele unieke adressen weer waar je lekkere delicatessen kunt kopen. Daarnaast doet ze in de grote steden ook vaak bekende grote warenhuizen aan om speciale ingrediënten te kopen. De recepten die in het boek staan, zijn goed beschreven en variëren van makkelijk tot moeilijk, waardoor het een geschikt boek is voor de beginner maar ook voor de echte keukenprinses. Een pluspunt is ook dat de recepten geen lange lijst van onmogelijke ingrediënten bevatten. Ze zijn dus goed maakbaar. Enige minpuntje is dat ik had verwacht dat de recepten ook echt specialiteiten van de ‘city’ zouden zijn. Dat was helaas niet zo en dat zou wel een toegevoegde waarde zijn geweest. Verder is het echt een leuk boek voor foodies en voor mensen die van mooie foto’s houden.

Ben jij een keukenprinses?

Food & the City

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Sommige mensen gaan mode shoppen als ze op reis gaan. Christine Van Imschoot niet. Zij gaat in elke stad waar ze komt op zoek naar de lekkerste bakkers, de beste supermarktjes en de fijnste delicatessenwinkels waar ze authentieke ingrediënten kan kopen. Voor Christine geen Pradatas in haar handbagage, wél een plastic zakje met de lekkerste Italiaanse paddenstoelen. Of een pot golden syrup, of een stuk echte Hollandse kaas. Thuis verwerkt ze al dat lekkers in eenvoudige, maar verrukkelijke gerechten met een zuiders tintje.
    In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een menu om van te watertanden. Gerechten die net even anders zijn, maar niet te ingewikkeld om thuis te maken. En omdat ze ook tips geeft over voedingswinkels in eigen land, hoef je er niet eens voor op reis te gaan. Smakelijk!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit top-5: juni

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen