• onze waardering

En toen vond ik jou RECENSIE

De 49-jarige, werkloze ex-bankier Bruno vlucht naar Ierland tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Hij is pas bereid terug te keren als Obama de verkiezingen gewonnen heeft. Zijn ontsnapping naar Ierland heeft tevens een andere reden, hij wil daar namelijk ook zijn stamboom nagaan. Daar hoort uiteraard het bezoeken van zijn Ierse familie bij, maar deze willen geen contact met een Amerikaan die alleen naar Ierland is gekomen om zijn roots uit te pluizen. Echter wil het lot op een dag dat hij zijn achternicht Adeline (afgekort naar Addie) tegen het lijf loopt. Ze is een 38-jarige, werkloze architect die haar dagen slijt door met haar hond Lola langs de zee te wandelen en baantjes te trekken in het zwembad. Daarnaast heeft ze de zorg voor haar vader op zich genomen en is ze single. Bruno en Addie hebben allebei in het verleden slechte relaties gehad, maar dat gaat veranderen wanneer ze voor elkaar vallen en zich realiseren dat ze de ware hebben gevonden. Helaas is dit prille geluk van korte duur als bij Addie borstkanker wordt gediagnosticeerd.

Op het eerste gezicht lijkt het boek een liefdesverhaal over twee mensen van middelbare leeftijd die elkaar in de meest kwetsbare periode in hun leven leren kennen en verliefd worden. Er schuilt echter meer achter dit verhaal dan de flaptekst doet vermoeden. Verlies, pijn en cultuurverschillen passeren de revue en laten je op een andere manier over het leven denken dan dat je aanvankelijk deed. De onderwerpen die in het boek besproken worden zijn interessant en geven stof tot nadenken. De vermakelijke passages waarin stereotype Amerikanen voorbijkomen, doen je af en toe gniffelen. Deze pluspunten terzijde, heeft het boek ook enkele minpunten. Zoals de vele langdradige passages die niet veel aan het verhaal toevoegen en geen duidelijke functie hebben. Het politieke gepraat dat het boek rijk is, maakt het ook vaak saai en je dwaalt soms af. Ook al speelt het een belangrijke rol in het boek, na een paar passages weet je het wel weer. Overigens was het een verrassing dat politiek überhaupt besproken werd in het boek. De flaptekst was heel misleidend, aangezien er daarover niets vermeld werd.

Ben jij geïnteresseerd in de Amerikaanse verkiezingen?

En toen vond ik jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Adeline is een werkloze architecte die zich bij haar singlebestaan heeft neergelegd nadat haar lange relatie eindigde. Elke dag wandelt ze met haar hond langs de zee, zorgt voor haar vader en trekt baantjes in het zwembad. Bruno is een Amerikaanse ex-bankier die in Ierland rondreist op zoek naar invulling van zijn leven. Geen van beiden had verwacht de ware grote liefde nog te vinden, maar hun liefde ontvlamt direct bij hun eerste ontmoeting. De weken die volgen zijn de gelukkigste uit hun leven.
  Dan gebeurt het ondenkbare:Adeline blijkt kanker te hebben en haar vooruitzichten zijn niet goed. Ze besluiten te trouwen en de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. En toen vond ik jou is een schitterende, hartverscheurende roman over het vinden van de perfecte liefde, de kracht van optimisme en het onherroepelijke afscheid van het leven.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen