• onze waardering

Het chalet RECENSIE

De naam Suzanne Vermeer is altijd al mysterieus geweest. Het was bekend dat het om een pseudoniem ging, maar wie was de auteur dan? In 2011 kwam de schrijver te overlijden en even leek het laatste boek in de winkel te liggen. Maar inmiddels heeft een andere, tot nu toe nog onbekende schrijver, het stokje overgenomen en kunnen we nog steeds genieten van deze vakantiethrillers.

Het chalet is de tweede thriller van deze nieuwe auteur. Annelies denkt haar droomman te hebben gevonden in de vrolijke en spontane Wim, maar als ze jaren later geen kinderen kunnen krijgen, begint het gedoe. Wim gaat vreemd en ze besluiten om een nieuw leven te beginnen met een Bed & Breakfast in het koude IJsland. De beste vriendin van Annelies, Sara, blijft achter in Nederland. Het lijkt erop dat hun vriendschap verloren gaat, tot Sara de uitnodiging krijgt om met haar vriend naar IJsland te komen. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat er niets is veranderd aan de huwelijksproblemen van Annelies en Wim. De spanningen lopen hoog op en daarnaast gebeuren er meer vreemde dingen…

Ik weet niet wat het is met de boeken van Suzanne Vermeer, maar vaak zijn ze het nét niet helemaal. Zo ook Het chalet. Het verhaal is prima geschreven en het leest lekker vlot door, maar het kabbelt ook maar een beetje voort. Er zit weinig spanning in het verhaal. Het duurt erg lang voordat er écht dingen gebeuren. En als er dan wat actie komt, is het zo over. Blijkbaar werkt deze formule wel, want de boeken zijn razend populair.

Wat wel erg sterk is, is dat je amper verschil merkt tussen de boeken van de verschillende auteurs. De echte Vermeer-fan zal dan ook niet teleurgesteld worden. En het belangrijkste thema van het boek, reizen, blijft heerlijk. Dit keer waan je je in de IJslandse sferen waardoor je ook nog wat van het land opsteekt. Toch nog een pluspunt voor deze matige thriller.

Lees jij graag de boeken van Suzanne Vermeer? Zo ja, wat is je favoriet?

Het chalet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  De jeugdvriendinnen Annelies Bakker en Sara Verbeek delen lief en leed met elkaar. Ook al kan Sara niet het verdriet van Annelies wegnemen over het feit dat het maar niet lukt om kinderen te krijgen, het valt haar toch erg rauw op haar dak als Annelies besluit naar IJsland te vertrekken om daar met haar man Wim een Bed & Breakfast te beginnen. Sara moet in het begin erg wennen aan de leegte die Annelies achterlaat, maar als ze de aantrekkelijker René ontmoet, verdwijnt het gemis wat meer naar de achtergrond. Als Annelies haar en René uitnodigt om de kerstvakantie bij hen in IJsland door te brengen, aarzelen ze geen moment. De eerste dagen zijn geweldig, maar hoe langer ze in IJsland zijn, hoe meer Sara het idee krijgt dat er zaken spelen waar zij geen weet van heeft. Na een week verdwijnt de vakantiehulp van Wim en Annelies plotseling van de aardbodem. Dan gebeuren er nog meer vreemde onverklaarbare dingen en de spanningen beginnen hoog op te lopen…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • 9 super spannende crime series

 • Vijftig tinten vrij

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

Zoek in artikelen