• onze waardering

Het uur van de engelen RECENSIE

De jonge Evangeline woont al sinds haar twaalfde in het St Rosa klooster in New York, waar haar vader haar onderbracht na het overlijden van haar moeder. Daar draagt ze bij aan het eeuwig durend gebed en werkt ze in de historische bibiliotheek. Een brief van onderzoeker Verlaine, die toegang wil tot hun collectie, zet haar wereld op zijn kop. Evangeline is onmiddellijk gedreven om meer te ontdekken over Verlaine en de briefwisseling die hij op het spoor is. Ze wendt zich tot de zieke zuster Celestine. Zij werpt licht op de zaak en onthult een eeuwenoude, geheime strijd: het gevecht tussen de angelologen en de Nephilim. Deze afstammingen van engelen en mensen zijn oppermachtig en sterk, en bedreigen de wereld. Evangeline beseft dat zij, door de voorgeschiedenis van haar moeder en grootmoeder, degene is die dit kwaad moet bestrijden.

Het uur van de engelen is overduidelijk gebaseerd op een indrukwekkende hoeveelheid research naar engelen. Het deel dat vanuit zuster Celestine is geschreven, doet aan als een geschreven college over de geschiedenis van angelologie. Het verhaal is een mix van historie en fantasie. In haar bevlogenheid om de lezer zoveel mogelijk te vertellen, verliest de auteur zich echter in details, waardoor het verteltempo met name de eerste tweehonderd pagina''s uitermate langzaam is. Als je je eenmaal door het educatieve en te gedetailleerd beschreven deel heen hebt geworsteld, blijkt het een spannend boek te zijn met een zeer verrassend einde. Absoluut de moeite waard voor mensen die graag lezen over het bovennatuurlijke en die meer willen ontdekken over de wereld van engelen.

Ben jij geïnteresseerd in het bovennatuurlijke?

Het uur van de engelen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als klein meisje werd Evangeline door haar vader naar het St. Rose Convent in New York gebracht. De beschermde opvoeding en de grote kennis die ze over engelen heeft opgedaan, zijn goed voor haar geweest. Nu, op haar 23ste, verandert haar rustige leven in een dollemansrit wanneer ze tijdens haar werk in de bibliotheek een brief uit 1943 aan de moeder-overste ontdekt. Als ze verder het archief induikt en met de oude Zuster Celestine praat, komt ze achter de geschiedenis van een eeuwenoude en verborgen strijd: het conflict tussen de engelengeleerden en de verschrikkelijk mooie en verleidelijke, maar uiterst gevaarlijke afstammelingen van engelen en mensen, de Nephilim. Evangeline blijkt zonder het zelf te weten in de traditie van de Angelogisten te staan. Ze begint haar missie te begrijpen en ziet het gevaar dat de Nephilim nog steeds voor de mensheid betekenen. Om te achterhalen wat de Nephilim van plan zijn en de aarde te behoeden van de ondergang zal Evangeline al haar moed en kennis moeten aanwenden. De strijd is nog niet voorbij... Sterker nog, hij vlamt in alle hevigheid weer op.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen