• onze waardering

Puur genieten RECENSIE

Puur genieten en toch gezond en slank. De titel van het kookboek van Pascale Naessens klinkt goed!
 
Pascale Naessens is in België een bekend model en presentatrice. Haar kookboeken in de serie Mijn pure keuken gaan bij onze zuiderburen als warme broodjes (zonder kaas) over de toonbank. Haar boeken en televisieprogramma gaan over koken met verse ingrediënten en de juiste voedselcombinaties.
 

  


Geen proteïnen met koolhydraten
In de uitgebreide inleiding van het boek legt Pascale onder andere uit waarom we zo hunkeren naar vet en suiker en waarom je proteïnen beter niet met koolhydraten kunt combineren. We moeten af van de klassieke ‘vlees, groenten, aardappelen’-combinatie.
 
Door elkaar
Superinteressant en een gegeven dat ik zelf ook altijd probeer toe te passen. Als je lekker veel groenten met een stuk vis eet, hoef je daar echt geen pasta of aardappelen bij te eten. Dat is beter voor je gezondheid en voor de lijn. ‘Geen enkel levend wezen eet zo alles door elkaar als de mens’, schrijft Pascale. Dat kan ons spijsverteringsstelsel helemaal niet aan, met buikpijn en slaperigheid als gevolg. Daar heeft deze Vlaamse schone een goed punt!
 
Groen
Groenten spelen de hoofdrol in Puur genieten. Er is een groot hoofdstuk gewijd aan vis en een iets kleiner hoofdstuk aan vlees. Voor vega’s is het ook een geschikt kookboek, want het hoofdstuk ‘Een zomer vol groenten’ is het langst!

  

Quinoa
Ik besluit om een quinoasalade met verse kruiden en nootjes te maken. Ik heb al quinoa in huis en ik ben benieuwd of het lekker wordt, want ik vind het vaak wat bitter smaken. De quinoa moet je koken met een scheut olijfolie en maar liefst drie teentjes knoflook (die je er daarna in laat zitten). Ondertussen hak ik bosui, zwarte olijven en kerstomaatjes. Er moet een handvol verse kruiden naar keuze in en ik ga voor bieslook en platte peterselie. De quinoa en de knoflook roer ik erdoorheen. Ik maak het af met een handje noten, een scheut olijfolie en wat sojasaus.
 
Sojasaus
Deze quinoasalade komt zeker op mijn favorietenlijst. Heel gemakkelijk om te maken, gezond en lekker. De sojasaus is echt het geheim. De zoute smaak past perfect bij de quinoa. Een toprecept!

 

  

Favoriet
Puur genieten staat vol heerlijke gerechten met een zomers tintje (al kun je alles ook in de winter maken natuurlijk). Niet te veel ingrediënten, lekker gemakkelijk te bereiden en gezond. Het komt zeker en vast op mijn plankje favoriete kookboeken!

 

 

Puur genieten en toch gezond en slank

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Na het ongelofelijke succes van de boeken Mijn Pure Keuken 1 en 2 grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook gezonde gerechten. Met recepten als auberginerolletjes met mozzarella en olijventapenade, taart van tomaten met raketsla en parmezaan, en gebakken perzik en aardbeien met rozemarijn staat 'genieten' helemaal centraal. Met beelden van topfotograaf Heikki Verdurme die Pascales gerechten alle eer aandoen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geweldige realistische boekentaarten

 • 12 goede lange thriller boekenseries

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Stiletto’s in de keuken

 • Mix & match je eigen stijlvolle Bandajanas slippers

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

Zoek in artikelen