• onze waardering

De wraak van de minnares RECENSIE

In De wraak van de minnares sleept Tamar Cohen de lezer door het dagboek van de 43-jarige Sally. Een boek dat een perfect beeld schetst van een vrouw die zich volledig verliest in de liefde.
 
Na een affaire van vijf jaar wordt Sally aan de kant gezet door haar minnaar Clive. Hij besluit dat hij toch zijn familie een tweede kans wil geven. Sally staat perplex en kan het niet loslaten. Haar therapeut Helen denkt dat het helpt als ze een dagboek bijhoudt en daarin haar gevoelens en belevenissen beschrijft. In haar dagboek lees je hoe ze volledig geobsedeerd raakt door Clive. Ze begint zich te bemoeien en te mengen in het leven van zijn familie. Zo bezoekt ze zijn zoon op zijn werk, gaat ze uit eten met zijn vrouw Susan en gebruikt ze Facebook om hen te stalken. Ondertussen lijdt haar eigen gezin, bestaande uit haar partner Daniel en twee kinderen, onder haar obsessieve gedrag. Krijgt Sally haar gevoelens onder controle voordat ze anderen kwetst en een puinhoop van haar leven maakt?
 
De wraak van de minnares is geschreven in de vorm van een dagboek vanuit het perspectief van Sally. Je leest haar dagboek waarin ze schrijft over de affaire en hoe ze daarmee om gaat nadat Clive haar aan de kant zet. Omdat alles vanuit haar perspectief wordt verteld, leer je Sally goed kennen, maar de andere personages wat minder. Het had mij boeiender geleken als er ook een stuk vanuit het perspectief van Clive was geschreven. 
 
Dit boek was niet helemaal voor mij weggelegd. Het was lastig om sympathie voor de hoofdpersonages te creëren. Ik kon me totaal niet vinden in de houding van Sally. Ze is bereid haar gezin op te geven voor een getrouwde man, die haar ook nog eens aan de kant heeft gezet. Desalniettemin heeft Tamar Cohen hier een knap staaltje schrijfwerk neergezet. De schrijfster weet met De wraak van de minnares gevoelens los te maken bij de lezer. Ondanks het onbegrip dat ik voor Sally voelde, ging ik wel helemaal op in het verhaal. Ik irriteerde me aan haar gedrag, maar tegelijkertijd wilde ik ook weten hoe het af zou lopen. 

Zin in iets anders dan een standaard liefdesverhaal? Dan is De wraak van de minnares een aanrader.

Wat vind jij van boeken die in dagboek-vorm zijn geschreven?


 
 

De wraak van de minnares

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat als hij beloofd heeft altijd van je te houden? Wat als hij gezegd heeft je nooit te zullen verlaten? Wat als hij, telkens opnieuw, tegen je loog? Moet hij daar dan niet voor gestraft worden ? Vijf jaar lang hebben Sally en Clive een passievolle affaire gehad. Nu heeft hij haar gedumpt, om zich geheel aan zijn vrouw en gezin te wijden, terwijl Sally radeloos in haar slechte huwelijk achterblijft. Het begint met een onschuldige wandeling langs zijn huis en de brasserie waar zijn zoon werkt. Dan neemt Sally contact op met Clives vrouw en dochter. Maar dat moet toch kunnen? Dat zijn heel normale dingen om te doen met vrienden, nietwaar? In haar obsessie om op de hoogte te blijven van zijn leven, verliest Sally haar eigen gezin en zichzelf langzaam uit het oog. Totdat het lot voor een onverwacht bitterzoete wraak zorgt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen