• onze waardering

De beschermengel RECENSIE

De beschermengel van Dolores Redondo speelt zich af in het binnenland van Spanje. Een literaire thriller maar met fantastisch gebruik van magische en mysterieuze elementen. De folklore van het Baskenland is naadloos geïntegreerd in dit razend spannende verhaal. De schrijfster weet hoe ze de lezer moet boeien.

Ondanks het gebruik van magische elementen, is het nog steeds een geloofwaardig verhaal. Een verhaal dat de kille spanning in je lichaam opbouwt. Je wilt het boek niet meer wegleggen. Het is ook zeker een boek dat zich kan meten met de groten der aarde, zoals Stieg Larsson of Karin Slaughter.

Het voelt ook alsof er een vervolg komt op dit boek. Alsof hoofdpersoon Amaia Salazar in een andere moordzaak zal terugkomen. Er is namelijk veel zorg besteedt aan de uitwerking van veel personages. Personages die je in een volgend boek weer zou kunnen tegenkomen. Maar ook aan de relatie en toekomst van Amaia en haar man James is veel aandacht besteedt. Het gaat niet alleen om een rauwe moordzaak, het gaat om meer. En dat is het fantastische aan dit boek.

En juist omdat het verhaal zo fantastisch is, is het eind compleet onverklaarbaar. Het eind is veel te gemakkelijk. Een geraffineerd boek als dit had niet zo mogen eindigen. Zo zonder enige spanning, als een ballon die langzaam leegloopt. Afgeraffeld en onwaardig. Zonde. Eeuwig zonde. Ik voelde me als lezer afgezet met zo’n eind. Nu eis ik dat er een vervolg komt, want dit is onaf. Jammer.

Maar wil je een goede thriller lezen, dan is De beschermengel zeker een aanrader. Ondanks het einde.

Wat vind jij van het einde van De beschermengel?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • Verfilming Vijftig tinten grijs

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: Kil

  • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen