• onze waardering

Sophie met vleugels RECENSIE

De naam Polly Williams deed bij mij niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Ze debuteerde enkele jaren geleden met De lotgenoten van een mooie mama. Sophie met vleugels is haar vierde roman en kan net zoals haar andere boeken onder het genre chicklit worden gecategoriseerd.

De laatste jaren is de chick literatuur enorm populair geworden. De ene na de andere chicklit – waarvan het ene verhaal beter dan het andere – wordt gepubliceerd. Toen ik de synopsis van Sophie met vleugels las, was ik aangenaam verrast! Het verhaal leek anders dan andere romantische verhalen en raakte me onmiddellijk. Ik kon niet wachten om het boek te lezen en was heel nieuwsgierig of het boek even goed zou zijn als de synopsis voorspelde.

Het verhaal begint bij de laatste dag dat Sophie op aarde verblijft. Dit lijkt misschien een luguber gegeven, maar de schrijfstijl van Polly Williams maakt dat het verhaal lekker luchtig leest. Sophie was gelukkig getrouwd met Ollie en hield zielsveel van haar zoontje Freddie. Haar beste vriendin Jenny beschouwde ze als de zus die ze nooit heeft gehad. Maar aan dit geluk komt abrupt een einde als Sophie – precies op het moment dat ze een lelijke oude oranje omaonderbroek draagt – plots wordt aangereden door een bus. Ze sterft en in het volgende hoofdstuk woont ze haar eigen begrafenis bij. Ze heeft als het ware een opdracht gekregen. Alleen weet ze niet wat haar taak is en ze kan ook geen contact maken met haar geliefden. Het enige dat ze wel kan doen is toekijken en wachten…

Het verhaal wordt zowel uit het perspectief van Sophie als Jenny verteld. Het feit dat Sophie als geest alles kan zien – zonder dat de anderen weten dat ze dit ziet – zorgt vaak voor hilarische, maar ook droevige momenten. Maar de schrijfstijl van Polly Williams zorgt er gelukkig voor dat het eerder zware thema – de dood van een geliefde en het rouwproces dat hierop volgt – luchtig blijft. Ik heb zelfs meerdere malen hardop gelachen bij de vele grappige momenten. Sophie met vleugels is zo’n boek dat je met een glimlach uitleest en zeker nog een keertje kan lezen. Als ik toch op zoek moet gaan naar een minpuntje vond ik dat het einde wel redelijk voorspelbaar was. Je weet eigenlijk al voor je aan het boek gaat beginnen hoe het verhaal zal aflopen. En stiekem deed het verhaal me ook denken aan enkele romantische komedies.

Na het lezen van Sophie met vleugels ben ik benieuwd of de andere boeken van Polly Williams even humoristisch, ontroerend en origineel zijn. Deze komen zeker op mijn to read-lijstje! Oh, en als je nog geen idee hebt welke boeken je mee op reis wilt nemen, raad ik Sophie met vleugels ten zeerste aan!

Vind jij het onderwerp en invalshoek van deze chicklit ook zo verfrissend?

Sophie met vleugels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sophie Brady is grappig, mooi en gaat als een wervelwind door het leven... ook als ze er niet meer is. Na een tragisch ongeluk komt Sophie op haar eigen begrafenis - voor het eerst is ze op tijd, dat wel. Sophies man Ollie zorgt nu in zijn eentje voor hun zoontje Freddie en probeert ondertussen te ontdekken hoe de wasmachine werkt. Sophie is vastbesloten om hem aan een nieuwe liefde te helpen. Jenny, Sophies beste vriendin, doet wat ze kan voor Ollie. Wanneer ze een geheim ontdekt, vraagt ze zich af hoe goed ze haar vriendin eigenlijk kende...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • De beste zomerboeken in 2021

 • 12 films waarin de hoofdpersonages onverwacht snel doodgingen

Zoek in artikelen