• onze waardering

Het Luxor resort RECENSIE

Monica Barends is advocate en verdedigt voornamelijk dierenactivisten van de organisatie ProAnimal. Nadat ze haar relatie met de claimende Terry heeft verbroken leert ze via haar werk Eelco kennen. Als Monica’s vriendin Vivian last-minute niet mee blijkt te kunnen op hun vakantie naar Luxor (Egypte) vraagt ze Eelco mee. Vliegen gaat echter tegen al Eelco’s principes in dus hij gaat niet mee. Na een fikse ruzie besluit Monica alleen te gaan. Eenmaal aangekomen in Egypte leert ze de mysterieuze en exotische Jamal kennen. Ondanks alle romantische afspraakjes en zwoele nachten blijkt Jamal toch niet te zijn wie hij zegt dat hij is. Tijdens haar vakantie verkeert Monica een aantal keer in levensgevaar en ook een aantal leden van ProAnimal blijken een dubbele agenda te hebben. Op de laatste dag van haar vakantie neemt Monica’s dag een wending die niemand had kunnen voorzien…
 
Het Luxor resort is het debuut van Candy Brouwer. Het boek valt onder het thrillergenre, wat aan de illustratie op de kaft echter niet te zien is. Op de achterflap is te lezen dat Candy Brouwer erotische thrillers schrijft, waardoor ze ook onder een pseudoniem schrijft. Bij Het Luxor resort komt het erotische aspect meer naar voren dan het thrilleraspect. Dat is op zich niet erg, maar je kijkt wel even raar op als je dit vantevoren niet verwacht. Als het je intentie is een écht spannend boek te lezen dan is dit misschien niet de beste keuze.

Het Luxor resort leest wel lekker weg. Ik vond het leuk dat ook de achtergrond van Monica gedurende het boek naar voren kwam. Wel vind ik dat er een dunne lijn bestaat tussen eerlijk/duidelijk omschreven seksscènes en uitgebreid beschreven seksscènes waarbij het alleen maar draait om het doorbreken van taboes. Dit boek zit wat mij betreft net op het randje, aan de goede kant. 

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Monica, maar tussendoor lees je berichten die derden over haar naar elkaar versturen. Ik denk dat dit een hele verstandige keuze is, omdat dit het verhaal spannend weet te maken. Je vraagt je af wie die berichten nou sturen en waarom. Wel jammer dat de spanning pas helemaal aan het einde echt oploopt. Het einde van het verhaal had wat mij betreft ook wat uitgebreider (en realistischer) gemogen. Wel is de schrijfstijl van Candy Brouwer fijn. Het is een combinatie van spanning, erotiek, geschiedenis, cultuur en Egypte als vakantieland. Ondanks dat ik nog nooit in Egypte geweest ben kon ik alles voor me zien. Het boek brengt je in zomerse sferen en niets is wat het lijkt…

Lees je liever een spannend boek met een erotisch tintje, of een erotisch boek met een spannend tintje?

Het Luxor resort

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer haar vriend niet naar Egypte met vakantie wil, besluit advocate Monica Barends alleen te gaan. Ze reist af naar een luxe hotel in Luxor en ontmoet daar Jamal, een mooie Egyptenaar met Engels bloed. Monica is verrukt van haar nieuwe lover, tot ze ontdekt dat Jamal niet degene is die hij zegt te zijn.

  Wie is Jamal werkelijk en wat weet hij van de verdwijning van een Engelse toeriste uit Luxor? Met gevaar voor eigen leven gaat Monica op zoek naar het antwoord.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Vijftig tinten vrij

 • Young Adult top-5: juli

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Recensie: Kil

Zoek in artikelen