• onze waardering

Aan de keukentafel RECENSIE

Sandra Ysbrandy, een getrouwde moeder van drie zoons, besloot in 2008 het roer om te gooien en volgde een koksopleiding. Koken was altijd al haar passie geweest: ze komt uit een Bourgondische familie en mensen verrassen met lekker eten vindt ze het leukste dat er is. Inmiddels heeft Sandra haar eigen bedrijf en is ze vaste chef-kok van Carlo & Irene in het tv-programma Life 4 You. En nu heeft ze ook het boek Aan de keukentafel geschreven!

Aan de Keukentafel is een kookboek met een persoonlijke touch. Als je door het boek bladert, op zoek naar een lekker recept om te maken, krijg je het gevoel dat je Sandra echt leert kennen. Dat komt niet alleen door het persoonlijke voorwoord, maar des te meer door de spontane, mooie foto’s van Sandra in haar keuken en het persoonlijke verhaaltje aan het begin van elk recept waarin ze uitlegt waarom ze zo gek is op dit gerecht en waarom ze het in haar boek heeft opgenomen. Hierdoor is het boek erg leuk om in te kijken en ook nog eens fijn om uit te koken!

Ik moet wel zeggen dat ik, als student die weliswaar van koken houdt maar niet iedere dag de tijd heeft om meer dan drie kwartier in de keuken te staan en bovendien niet het geld heeft voor allerlei bijzondere ingrediënten, alleen de gerechten heb gemaakt uit het eerste hoofdstuk ("Voor elke dag, lekker gemakkelijk”). De volgende vijf hoofdstukken bestaan uit wat ingewikkelder gerechten, zoals voor een diner met je familie of vrienden. Uitgebreide voor-, hoofd- en nagerechten worden beschreven. Weliswaar leuk om te lezen, maar ik denk niet dat ik deze gerechten snel zal maken, omdat ze wat meer tijd kosten en je er ingrediënten voor nodig hebt die je verder bijna nooit gebruikt.

Wat mij betreft is dit dus geen kookboek voor mensen die, net als ik, snelle en makkelijke recepten willen maken. Ik raad dit boek dan ook aan aan de meer doorgewinterde keukenprinsesjes onder ons – voor hen is het zeker een erg leuk kookboek met duidelijke uitleg en mooie foto’s!

Hou jij het ook bij de wat makkelijkere gerechten? Of ben je een echte, doorgewinterde keukenprinses te noemen?

Aan de keukentafel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In de keuken van Sandra staat een grote Aga, een warme kookkachel, en een lange houten keukentafel waaraan familie en vrienden met grote regelmaat aanschuiven. Plezier in koken, genieten van lekker eten en tijd voor elkaar staan centraal in Huize Ysbrandy.

  Aan de keukentafel bevat 70 recepten. Van snelle gerechten voor doordeweeks tot driegangendiners voor een avond lang tafelen met vrienden, van uitgebreide feestmaaltijden voor de hele familie tot traktaties en zomerse salades en gerechten voor op de barbecue. Sandra geeft tips hoe je van elke maaltijd iets speciaals kan maken. De kleurrijke gerechten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met anekdotes en het verhaal van Sandra’s weg naar een leven als kok.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen