• onze waardering

Hij is van mij! RECENSIE

Hij is van mij! van Eva Burgers haalt vanaf de eerste pagina een nostalgisch gevoel in me naar boven. Het taalgebruik, de hoofdpersonen, hun problemen en verliefdheden… Alles neemt mij een ruim decennium mee terug in de tijd en even ben ik weer veertien en lees ik een ouderwetse Tina Topper in bed.

De gedachte achter Hij is van mij! is heel leuk. Het verhaal volgt zes studenten aan de Academie voor de Uitvoerende Kunsten, die doordeweeks op school wonen en zo lief en leed met elkaar delen. Zangeres Mara en danseres Lizzy zijn naast kamergenoten al gauw ook beste vriendinnen, maar hier komt verandering in wanneer ze allebei vallen voor Bruno. Bad boy Bruno houdt van alle vrouwen, maar besluit achter Lizzy aan te gaan als hij ontdekt dat zijn vriend Cas ook een oogje op haar heeft laten vallen. Een hoop ontluikende liefdes dus, en vooral veel onderlinge strijd, in een heel interessante setting.
 
Toch kent Hij is van mij! een behoorlijk aantal hinderlijke punten. Grote problemen (afwezige vaders, alcoholverslaafde moeders en eetstoornissen) worden in moordend tempo opgevoerd en vervolgens aan de zijlijn opgelost – of helemaal niet aangepakt. De tijdslijn is af en toe ook wat schimmig waardoor je soms behoorlijk wordt afgeleid tijdens het lezen. De manier waarop de hoofdpersonen met elkaar omgaan of tegen elkaar spreken voelt bovendien ook niet altijd natuurlijk aan. ‘Cas verbaasde zich over het gespierde en gebruinde lijf van Bruno en floot toen hij de badkamer uit kwam lopen.’ Twijfelachtig of achttienjarige vrienden dat doen, zeker als ze al een half jaar bij elkaar op dezelfde kamer slapen. Maar ondanks deze hindernissen lees je door, omdat de individuele en gezamenlijke verhaallijnen van de zes studenten wel interessant zijn en je toch wilt weten of zich in al het liefdesgeweld ooit een setje ontwikkelt.
 
Hij is van mij! kent helaas weinig verrassende wendingen, maar is wel leuk. De school waarop alles zich afspeelt is interessant, net als de interactie tussen de zes vrienden. Voor de jongere lezeressen onder ons is dit een fijn boek om je tijdens de zomervakantie mee te vermaken. Maar als je je de Tina Toppers van tien jaar terug nog kunt herinneren, dan ben je helaas echt te oud voor dit boek. 

Lijkt dit jou een leuk boek om te lezen?

Hij is van mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Mara heeft een prachtige stem en Lizzy leeft voor het dansen. Allebei zijn ze tot hun grote vreugde door de slopende auditie van de Academie voor Uitvoerende Kunsten geraakt en in september beginnen ze met een bang hart aan het schooljaar dat hun leven zal veranderen. Ondanks hun uiteenlopende karakters worden de twee meiden meteen beste vriendinnen. Ze helpen elkaar door de moeilijke lessen dans, zang en drama, waar de docenten niet altijd even mild zijn. Op school klikt het ook meteen goed met de meeste andere leerlingen. Zo vallen Lizzy en Mara zonder het zelf te beseffen allebei voor de charmes van de getalenteerde danser Bruno. Die sluit dan weer een weddenschap om Lizzy’s hart te veroveren met zijn kamergenoot Cas. Algauw raken de jongeren verstrikt in een web van vriendschap, verliefdheid en jaloezie. Wie zal het volgende academiejaar halen? En wie geeft de strijd op? In het eerste deel van de reeks ‘Spotlights’ volgen we het vallen en opstaan van zes jongeren op de musicalacademie. In een vlotte stijl beschrijft de auteur herkenbare situaties waarin jongeren leren omgaan met kritiek en gevoelens als jaloezie, maar ook met verliefdheid. Langzaam maar zeker leren ze te vertrouwen op hun eigen talenten én op elkaar. Want soms is het beter om niet je hoofd, maar je hart te volgen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Interview met de hechte cast van Spijt!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • Stiefkind

Zoek in artikelen