• onze waardering

Stille zonde RECENSIE

Wederom een geweldig boek van Karin Slaughter in de Georgia-reeks. Ze schrijft het ene boek na het andere, maar ze blijven goed en vooral ook spannend. Elk boek lees ik met evenveel plezier en ik kan ze maar met moeite wegleggen.

In dit boek wil Lena Adams de beruchte drugsdealer ‘Big Whitey’ oppakken. Dit verloopt echter erg stroef. Het GBI (Georgia Bureau of Investigation) wordt ingeschakeld om undercover mee te helpen, ze sturen agent Will Trent. Hij vertelt echter niets aan zijn vriendin, Sara Linton, omdat hij haar niet wil kwetsen. Sara heeft namelijk een hekel aan Lena omdat zij in Sara’s ogen schuldig is aan de dood van haar ex-man. Er worden een hoop leugens verteld, relaties komen onder druk te staan, de gemoederen lopen steeds hoger op en agenten worden stuk voor stuk aangevallen. Komt Sara achter Will’s geheim? Wie is Big Whitey? Wie is te vertrouwen?

Het boek begint op de dag dat Lena en haar team een inval doen in een drugspand. De rest van het boek beschrijft de dagen ervoor en erna. Het enige wat ik qua kritiek op het boek zou kunnen hebben is dat het wat mij betreft wel iétsjes spannender had gemogen. Wel heeft dit boek (net zoals al Karin Slaughters boeken) een magnetisch veld om zich heen hangen, ik vond het moeilijk weg te leggen. Als je eenmaal begint wil je het ook in een keer uitlezen. Omdat het meer dan 400 pagina’s telt lukt dit echter niet, maar ook dat is fijn want op die manier kan je langer van het boek genieten.

Stille zonde is het beste te begrijpen als je de andere boeken van Karin Slaughter ook gelezen hebt. De personages kennen we uit de andere boeken en krijgen dus geen uitgebreide introductie en er lopen verhaallijnen (uit het heden en verleden) van verschillende personages door elkaar. Toch is het geen ramp als dit je eerste Karin Slaughter boek is, het is zo geschreven dat je het verhaal wel snapt.

Ik had niet anders verwacht, maar desalniettemin; wat een leuk, goed en spannend boek, ik vind het een echte aanrader! 

Heb jij andere boeken van Karin Slaughter gelezen? Zo ja, wat is je favoriet?

Stille zonde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Will Trent wordt voor een speciale opdracht uitgezonden als undercover agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als verwacht en hij komt volledig geïsoleerd te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar die hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet.

  Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: haar stiefzoon Jared is in zijn eigen huis neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: de vrouwelijke rechercheur trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak waaraan Will werkt. Het duurt niet lang of het gevaar omringt hen van alle kanten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Kil

Zoek in artikelen