• onze waardering

Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje RECENSIE

De voornaamste reden waarom ik dit boek wilde lezen was de titel. Dit leek me nou nog eens een handig boek waar ‘wij vrouwen’ behoefte aan hebben. We willen allemaal graag mannen naar onze eigen hand zetten. Jan Dijkgraaf - de auteur - maakte mij echter al snel duidelijk dat we mannen niet volledig kunnen veranderen, maar we kunnen ze wel een beetje bijschaven.

Het boek is overzichtelijk, verdeeld in verschillende thema’s. Je moet hierbij denken aan; huishoudelijk, financieel, familie etc. De thema’s zijn onderverdeeld in een aantal hoofdstukjes. Elk hoofdstukje beslaat ongeveer één pagina. Heel handig; bedenk wat je dwarszit en wat je wilt veranderen aan een man en zoek het desbetreffende hoofdstuk op.

Jan Dijkgraaf noemt zichzelf “de verrader” omdat hij alle tips & tricks weergeeft. Toch komt hij in het boek ook voor de man op. Puntje van kritiek is dat de meeste problemen opgelost worden op de volgende manier:
- Accepteer dat hij zo is en jij dit niet kan veranderen
- Zeur niet zo
- Als je het zelf beter weet of kan, doe het dan zelf!
Oplossingen waarbij ik dacht; ja duuuhhhh! Dat snap ik zelf ook nog wel. Maar goed, zo is het nou eenmaal wel.

Het boek richt zich vooral op vrouwen die samenwonen, getrouwd zijn en/of kinderen hebben. Als vrijgezel hoopte ik natuurlijk stiekem wat meer op bijvoorbeeld; “wat te doen als je nieuwe aanwinst nooit - terug- sms’t” (en meer vragen in die trant). Dit is echter niet de invalshoek van Jan Dijkgraaf. Ik vrees dus dat ik deze vraagstellingen naar eigen inzicht op moet zien te lossen…

Het boekje is grappig, modern en soms fonetisch geschreven. Ik raad aan dit boek niet in een keer te lezen want na de zoveelste passage gevuld met geintjes, botte benamingen of ‘scherpe’ inzichten geloof je het wel. Het is een handig boekje voor in de kast, want mocht je iets willen weten; zoek het op! Zeker leuk om aan te schaffen dus…

Heeft jouw vriend/man een vervelende eigenschap die je zou willen veranderen? Zo ja, wat voor vervelende eigenschap?

Het Enige Echte Eerlijke Mannenopvoedboekje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje is bestemd voor vrouwen. En geschreven door een man. In feite: door een verrader. Want auteur Jan Dijkgraaf legt in dit boek haarfijn aan vrouwen uit hoe zij hun man moeten opvoeden. Hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun man als was in hun handen wordt. 'It takes a thief, to catch a thief', hè... Of het nu gaat over klussen in en om het huis, geld, familiezaken, shoppen, 'goede gesprekken' (hahahahaha!) of sex - de lezeres van Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje is na het lezen van deze (laten we niet te bescheiden doen) Grote Geluk Gids voortaan in the lead.

  Doen mannen dan straks alles zomaar voor hun vrouw, simpelweg omdat ze gemanipuleerd worden? Nou, eh... Ja dus. Het zijn net kinderen. Er is wel een maar. Je hebt ook slimme mannen. Die vinden het geen enkel probleem om zich te laten manipuleren, maar die verwachten wél een passende beloning. Dat zijn dan weer niet alleen net kinderen, maar ook net honden. Dus het scheermes voor de overbodige beharing gewoon houden, dames!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

 • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

 • Shoptip: 10x funny kerstballen

Zoek in artikelen