• onze waardering

100% suikervrij in 30 dagen RECENSIE

In haar boek 100% Suikervrij in 30 dagen daagt Carola van Bemmelen je uit om een maand lang suikervrij door het leven te gaan. Je zult razendsnel effect merken, zo belooft ze: je voelt je energieker, kunt beter slapen en je valt af. Kwaaltjes als hoofdpijn verdwijnen, je zult minder last hebben van stemmingswisselingen en een hongergevoel. En dat is pas het begin...

Voordat de schrijfster toelicht hoe je tot een suikervrij dieet overgaat, beschrijft ze eerst uitgebreid  de rol van suiker in onze maatschappij, waarom we het eten en wat de gevaren zijn. Suiker maakt ons dik, is slecht voor het immuunsysteem, de darmen en de hormoonhuishouding en bevordert bovendien hart- en vaatziekten – zo beweert het boek. Bovendien kun je verslaafd raken aan suiker. Niet echt aanmoedigend allemaal, en als je het zo leest zou je bijna gaan geloven dat suiker overal om je heen is met als doel je ongezond te maken, en dat het geen zin heeft om het te proberen te ontlopen. Maar niets is minder waar: van Bemmelen beschrijft vervolgens hoe je 100% suikervrij kunt leven.

Uiteraard heeft van Bemmelen wel een punt: teveel suiker is niet goed voor je, maar naar mijn mening is het grootste deel van haar boek te extreem. Het overgrote deel van het boek gaat over de gevaren van suiker, hoe het overal in onze maatschappij op de loer ligt en hoe je er het beste zo ver mogelijk vanaf kunt blijven.

Ik begrijp ook niet waarom pas in het allerlaatste hoofdstuk een aantal recepten worden beschreven. Ik was al bijna afgehaakt door de overvloed aan negatieve effecten die beschreven wordt in de voorgaande hoofdstukken. Een andere benadering (bijvoorbeeld met leuke, lekkere recepten met mooie foto’s, waarop te zien is dat je ook suikervrij een heerlijk gerecht kunt bereiden, begeleid door een uitleg waarom dit suikervrije alternatief gezonder is voor je lichaam) had voor mij veel beter gewerkt. Maar foto’s ontbreken en de recepten zijn niet zo uitgebreid. Voor de recepten hoef je het boek dan ook niet te kopen. Het overgrote deel van het boek is (achtergrond)informatie over de gevaren van suiker.

100% Suikervrij in 30 dagen helpt je om eens goed te kijken naar wat je allemaal in je mond stopt en zo ontdek je dat veel dingen waarvan je misschien denkt dat ze gezond zijn, eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn. Wat dat betreft is het boek wel een eye-opener. Maar bij de ‘gevaren’ van suiker en de kwaaltjes en ziektes die suiker allemaal zou veroorzaken, zet ik mijn vraagtekens. In dat opzicht is het boek wat mij betreft te extreem. De vormgeving en toon van het boek zijn trouwens wel erg prettig, leuk en luchtig.

Durf jij de '30 dagen suikervrij' uitdaging aan?

100% suikervrij in 30 dagen!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het wordt steeds duidelijker dat suiker een enorme invloed heeft op de gezondheid. Sterker nog: het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan gaat dat lukken! Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks, van bijgerecht tot overheerlijk dessert), voorbeeldmenu's en praktische tips helpen je de maand door. Je bemerkt razendsnel effect: voel je energieker, ervaar een betere nachtrust én gewichtsverlies. Gun jezelf deze gezondheidsverbetering en doe mee aan de Sugarchallenge!

  - Veel informatie over wat suiker met je doet
  - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan
  - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Recept: zelf macarons maken

 • Let’s Boost!

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

Zoek in artikelen