• onze waardering

Aan tafel met Camilla Läckberg RECENSIE

De Zweedse keuken is meer dan gehaktballetjes met een rood kwakje van de welbekende meubelwinkel. Véél meer. Hoewel Köttbullar (de gehaktballetjes dus) wel één van Zweden's meest favoriete gerechten is, zijn er ook overheerlijke gerechten met bijvoorbeeld aardappels en vis. In het kookboek Aan tafel met Camilla Läckberg komen vele verrassende, maar ook typisch Zweedse gerechten voor, waarbij het sleutelwoord 'smullen' is.

Thrillerauteur blijkt kooktalent
Aan tafel met Camilla Läckberg is een verrassend kookboek: Camilla Läckberg is namelijk een thrillerauteur. Niet direct iemand die je associeert met lekkere hapjes en gezellige maaltijden. Maar toch is haar liefde voor koken en haar geboorteland zo groot, dat het bijna logisch is dat er nu een kookboek van haar in de winkels ligt.

Koken was niet het eerste waar Camilla vroeger aan dacht. Ze geeft het in haar voorwoord al aan: haar interesse voor koken ontstond pas later. Ze aten vroeger heerlijk thuis, dankzij het kooktalent van haar vader, maar zelf deed ze er weinig tot niets mee. Zonde, vindt ze nu, want haar vader is inmiddels overleden en ze kan hem niets meer vragen over zijn recepten.

Fjällbacka finest
Gelukkig groeide ze op met chef-kok Christian Hellberg in Fjällbacka en kan ze hem altijd om wat tips vragen. Voor de liefhebber van Camilla's thrillers is Fjällbacka niet een onbekende naam. In en rond dit typisch Zweedse plaatsje spelen haar verhalen zich af. Toch is er weinig thrillerachtigs of moordlustigs aan het kookboek te ontdekken.

Laat je verrassen door de keuken van Camilla's Zweden, of misschien liever gezegd: Fjällbacka's finest. Want in alle gerechten hebben Camilla en Christian getracht om hun liefde voor eten én hun liefde voor Fjällbacka terug te laten komen. Zoals Camilla zelf zegt: 'We kunnen Fjällbacka natuurlijk niet als ingredient bij een recept vermelden. Maar dat is juist de leuke uitdaging geworden van dit kookboek.'

Geniet van hertfilet met pastinaken en zwartebessensaus en kabeljauw met brandade van gerookte paling en schaaldierenroom. Liever beginnen met iets bekends uit Zweden? Ga dan snel naar pagina 169. Daar staat een heerlijk recept van de vader van Camilla: Zweedse balletjes.

Loopt het water jou ook al in de mond bij het lezen van deze recensie?

Aan tafel met Camilla Läckberg

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla Läckberg met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten.
    Kookboek Aan tafel met Camilla Läckberg is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor van al haar thrillers is. Wie kan een carpaccio van heilbot met citrussalade weerstaan? Of de kruidig gebakken vis met een salade van rode ui en spinazie? Laat je inspireren en nodig al je vrienden uit voor een heerlijk zomers diner!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen