• onze waardering

Dubbeldate RECENSIE

In dit boek draait het om Naomi. Zij is 28 jaar en al een paar jaar single. Ze zou best een leuke man willen ontmoeten, maar ze komt hem maar niet tegen. Als ze zich inschrijft bij een datingsite is haar eerste date gelijk raak en groeit uit tot iets moois. Althans, dat lijkt zo. Haar moeder, die sinds het overlijden van haar vader nooit meer een relatie heeft gehad, gaat na enig tegenstribbelen ook overstag en ook zij ontmoet iemand waar ze heel enthousiast over is. Bij Naomi slaan af en toe de twijfels toe over haar Sander, maar als ze hem dan weer ziet wordt ze altijd weer ingepakt door zijn charme. Toch blijken haar twijfels niet ongegrond. Daar komt ze achter als haar moeder een foto laat zien van haar nieuwe vlam Lex, die verrassend veel op Sander lijkt! Na de eerste boosheid besluit Naomi wraak te nemen, met behulp van haar moeder, zus, vriendin en de leuke barkeeper Timothy. Op zich is dit een thema en plot waar je als schrijfster iets leuks van zou kunnen maken. Je wilt door blijven lezen, omdat je toch benieuwd bent naar hoe die wraakactie gaat uitpakken, maar…

Dubbeldate is geschreven in een nogal simpele schrijfstijl, waar ik me soms wel wat aan ergerde. De conversaties zijn van datzelfde simpele niveau, waardoor de karakters ook niet goed uitgediept worden en wat aan de oppervlakte blijven. Hoofdpersoon Naomi is voor een achtentwintigjarige behoorlijk naïef en van haar moeder afhankelijk. Ook gaan bepaalde ontwikkelingen te snel om geloofwaardig te zijn. Naomi’s moeder bijvoorbeeld; het ene moment wil ze totaal niets weten van internetdaten en het volgende moment heeft ze toch een profiel en gelijk zelfs een date. Of zus Kelly, die Naomi vertelt het nog niet aan te kunnen dat haar moeder een andere man leert kennen, maar daar in datzelfde gesprekje ineens heel anders over denkt. Sander, die na een paar dates al zegt toe te zijn aan een volgende stap, terwijl je er als lezer niet achter komt wat die stap dan is. En Naomi zelf, die zich zonder veel geslaagde relatie-ervaring ineens ontpopt tot een soort relatietherapeute om haar zus te helpen. Jammer is ook dat er soms foutjes in het verhaal zitten, alsof de schrijfster of redacteur niet helemaal goed heeft opgelet wat ze eerder al had geschreven. Tenslotte vind ik de prijs van het boek niet in verhouding tot wat je ervoor krijgt: een minder dan 200 pagina’s tellend boek met een groot lettertype, wat je in minder dan twee uurtjes uitleest.

Wat is jouw mening over dit boek?

Dubbeldate

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Naomi is in de wolken wanneer ze Sander ontmoet via een datingsite. In het echt is hij nog leuker en aardiger dan ze zich had voorgesteld en het klikt meteen. Naomi is dol op hem. Als ook haar moeder de man van haar dromen ontmoet, wordt er al snel gepraat over een dubbeldate. Naomi kan niet wachten! Ze weet zeker dat haar moeder en Sander het goed met elkaar kunnen vinden. Het lijkt er echter op dat Sander niet zit te wachten op een ontmoeting met zijn nieuwe schoonmoeder. Wat is er aan de hand en wat heeft hij voor Naomi te verbergen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een lang bewaard geheim - Maria Nicolai

 • Meisje zonder hoop - Michael Robotham

 • Waar de wind de aarde raakt - Ilaria Tuti

 • Grimwoud: Het bont vliegt in het rond - Nadia Shireen

 • De ogen van Osiris - Oliver Potzsch

Gerelateerde artikelen

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Moederdag boeken top 6

 • You Again

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen