• onze waardering

Verborgen spel RECENSIE

Erotische roman met veel aandacht voor mindfulness.

Na jaren huwelijk en drie kinderen rijker wordt Karin door Tom verlaten. Karins hart breekt; hier was ze – zeker de laatste tijd – zo bang voor. Ze is boos en verdrietig. Om wat rust in haar leven te krijgen, gaat ze een cursus mindfulness doen, waarbij het allemaal draait om loslaten en accepteren. Snel komt Karin in contact met Mark, haar nieuwe hardlooptrainer en een onwijze ‘hunk’. Al gauw gaat ze met hem mee en laat ze zich meevoeren door zijn bedreven handen. Hij weidt haar in de wereld van SM, iets wat ze spannend en eng vindt, maar vooral ook lekker. Aan de achtweekse cursus mindfulness heeft ze veel. Het geeft haar veel rust en leert haar om op een andere manier naar de wereld en haar angsten en problemen te kijken. Mark is niet alleen een spannende SM meester, maar helpt Karin ook dingen te regelen voor haar nieuwe huis. Bijna ga je je afvragen of hij geen slechte bijbedoelingen heeft met al zijn aandacht. Zeker wanneer twee dames uit het hardloopklasje Karin waarschuwen en ze vervolgens porno dvd’s in zijn huis vindt. Gelukkig vertrouwt ze op haar eigen intuïtie. Maar is hij echt de man waar ze, zo vlak na haar huwelijk op kan bouwen?

Dit verhaal is niet het geijkte erotische verhaal, van direct veel (wilde) seks. Dat het niet heel realistisch en diepgaand is, wordt goedgemaakt door de lessen in mindfulness, die ook voor de lezer interessant zijn.

Verborgen spel heeft als subtitel ‘Vijftig tinten intelligenter’. Hoewel zo’n titel natuurlijk makkelijk meelift op het ‘vijftig tinten grijs-succes’, is het wel waar. Laura Wiggers heeft een leuk boek geschreven dat niet alleen over seks gaat, maar vooral ook over bewustwording, het vinden van rust en het omgaan met moeilijke gedachten.

Vind jij dit boek ook 'vijftig tinten intelligenter'?

Verborgen spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als je man van de ene op de andere dag bij je weggaat? Als hij aankondigt dat het gezinsleven hem benauwt? Dat hij alleen verder wil? Juist, je gaat door de bekende fases, krabbelt weer overeind en stort je opnieuw in de liefde. Zo ook Karen, een vrouw van drieënveertig met drie leuke kinderen, een afwisselende baan als vormgever en een slappe ex. Ze probeert haar leven een nieuwe impuls te geven door een cursus mindfulness en besluit niet langer als keurige moeder door het leven te gaan. Nieuwsgierig duikt ze tijdens haar kinderloze dagen weer het single-bestaan in, dat bestaat uit flirten, afspraakjes maken en je jeugdliefde opsporen op Facebook. Karen experimenteert met jonge minnaars en spannende onenightstands, en dan ontmoet ze Mark. Een intrigerende man die graag met haar verder wil, maar er wel specifieke voorkeuren op na houdt. Langzaam wijdt hij haar in de wereld van bdsm, swingen en parenclubs. Hij laat haar de keuze, maar Karen verlegt steeds weer haar grenzen. Tot ze op een dag merkt dat ze er overheen is gegaan Verborgen spel is een roman die qua erotiek nóg prikkelender is dan Vijftig tinten grijs, maar waarin tegelijkertijd thema s als een nieuw leven na een scheiding, co-ouderschap en het hectische leven van een veertiger aan bod komen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Vijftig tinten vrij

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

 • Verslaafd aan jou

Zoek in artikelen