• onze waardering

Love Birds RECENSIE

Deze keer wilde ik eens iets anders. Geen standaard roman of thriller (niet dat daar iets mis mee is), maar gewoon iets wat ik nog nooit gelezen had. En toen stuitte ik op dit boek. Uit de achterflap van het boek haalde ik dat het een soort test is die je moet maken, waarna je erachter komt wat voor vogel en dus welk liefdestype jij en je partner zijn. Daarna wordt ieder type uitgebreid beschreven, ook de verschillende combinaties van vogeltypes. Zo lees je dus welke valkuilen jij en je partner tegen kunnen komen, maar ook welke dingen vooral wel goed zijn tussen jullie. Kortom, met dit boek leer je de typerende eigenschappen van je partner te herkennen, waardoor je hem of haar beter begrijpt. Zo leer je uiteindelijk wat je voortaan wel en vooral niet moet doen in je relatie.
 
Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek. Normaal ben ik niet zo van de testjes - en neem ik ze al helemaal niet serieus. Maar misschien kon deze schrijver hier wel verandering in brengen. Kom maar op! Eerst kreeg ik een lange inleiding, waar de schrijver uitlegde waarom hij dit boek geschreven had. Deze vond ik erg langdradig en ik merkte dat ik om de vijf regels afdwaalde, waardoor ik behoorlijk verveeld raakte. De schrijver probeert nog om het enigszins speelser te maken door er humor in te verwerken, maar dit was geen daverend succes.
 
De testjes vond ik wel erg leuk om te maken, ze zijn makkelijk en je doet er niet al te lang over. De eerste test zou bepalen of ik een lucht- of grondvogel zou zijn, de tweede test zou bepalen wat voor type ik zou zijn. Uiteindelijk kwam er bij mij de duif uit, en nieuwsgierig als ik ben, begon ik meteen aan de uitgebreide beschrijving hiervan. Deze klopte enigszins, maar veel punten pasten ook totaal niet bij mij. Zo klopt het dat ik erg gevoelig ben en dat ik hier veel op inspeel. Maar er staat ook in dat spelling en taal me niet zouden liggen en dat ik moeite zou hebben met leren omdat ik beter in de praktijk zou zijn. Met mijn vwo-diploma en passie voor schrijven kan ik hier niet echt mee instemmen. Maar goed, het is en blijft een test, en je wordt toch in een soort hokje geplaatst waar je niet altijd honderd procent aan voldoet. Ik nam het dus maar voor lief. 

Aangekomen bij het derde deel van het boek, liet ik ook mijn vriend de tests maken. Toen uit het resultaat bleek dat hij een Gierzwaluw was begonnen we alle twee hard te lachen. De beschrijving vertelde dingen die bij mijn vriend juist tegenovergesteld waren. Volgens de test zou hij ontzettend energiek zijn, vooral op uiterlijk afgaan en erg onrustig zijn. Als ik jullie vertel dat de bijnaam van mijn vriend luiaard is, zullen jullie wel begrijpen waarom we dit zo lollig vonden.  Maar ik moet ook toegeven dat sommigen dingen de spijker op zijn kop sloegen. Ook dit resultaat was dus erg dubbel.
 
Op naar de beschrijving van de combinatie duif/gierzwaluw, maar ook hier weer precies hetzelfde verhaal. Sommige dingen klopten, sommige dingen sloegen de plank compleet mis. Zo wordt er verteld dat we problemen kunnen krijgen met het feit dat mijn vriend ontzettend snel en energiek is, en ik juist niet. Nu zijn wij alle twee rustige personen en dit gaat prima samen. Verder ben ik juist degene die uiterlijk belangrijk vindt, terwijl voor mijn vriend geldt: als het maar lekker zit. Volgens de test is dit juist andersom. Maar ook deze beschrijving bevat weer delen waar ik het helemaal mee eens ben en sommige adviezen hebben me zelfs geholpen.
 
Ik vind het dus moeilijk om te bepalen wat ik van dit boek vond. De schrijfstijl spreekt me niet echt aan, het is vaak langdradig en de humor die niet aanslaat irriteert me. De tests zijn leuk om te maken en kosten niet veel tijd. Wat betreft de beschrijvingen heb ik een gemengd gevoel. Sommige stukjes kloppen precies, andere stukjes juist totaal niet. Sommige stukjes verveelden me verschrikkelijk, andere stukjes hebben me juist enorm geholpen. Mijn advies: neem dit boek met een korreltje zout en je zult er plezier van hebben. 

Zou jij graag willen weten welke vogel en dus welk liefdestype je bent?

Love Birds

 • Auteur:

  Trevor Silvester
 • Verschenen:

  10 juli 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789021553955
  Uitgever Kosmos
  320 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Love Birds
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Non-fictie
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De grootste relatievalkuil is denken dat de ander hetzelfde is als jij. Doe de vogeltest, ontdek de verschillen en leer ermee leven. Als je verliefd op iemand wordt, vind je alles aan de ander leuk. Maar als je eenmaal een tijdje met elkaar optrekt of jaren samenwoont, zijn er dingen waaraan je je gaat ergeren. Als je je bewust bent van elkaars karakter en de manier waarop jullie combineren, is de kans daarop veel kleiner. Je begrijpt elkaar en leert met elkaar leven. In Love Birds kom je er via een eenvoudige test op een ludieke manier achter welk liefdestype jullie zijn, en wat de valkuilen van jullie relatie zijn.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen