• onze waardering

Sturm der Liebe - Gevaarlijk spel RECENSIE

Het boek Sturm Der Liebe – Gevaarlijk Spel is gebaseerd op de soapserie Sturm Der Liebe. De serie is vergelijkbaar met Goede Tijden, Slechte Tijden en is erg populair in Duitsland, Italië en België. Er is een hele boekenreeks naar aanleiding van deze soap uitgebracht, waarvan Sturm Der Liebe – Gevaarlijk Spel er een is.
 
Sturm Der Liebe – Gevaarlijk Spel gaat over Sandra, die in een gelukkige periode van haar leven is beland. Ze is weer gezond, heeft haar vader gevonden en is erg gelukkig met haar vriend Lukas. Sandra weet echter niet dat de moeder van Lukas, Cosima, bereid is om alles te doen om hen uit elkaar te krijgen. Cosima bedenkt de ene na de andere actie, en wil ondertussen ook graag de vader van Sandra, Werner, ten val brengen.
 
Door de kaft ziet het boek eruit als een boek uit een bouquetreeks, en helaas was dit niet de enige overeenkomst, het niveau was ook hetzelfde. Het boek telt (gelukkig) slechts 217 pagina’s en bevat totaal geen diepgang. De korte hoofdstukken bestaan telkens uit een paar korte dialogen en verder helemaal niets. Dus geen beschrijvingen van het uiterlijk van de karakters, niet hoe de karakters denken en niet van de omgeving. Het boek wordt hierdoor erg simpel en oppervlakkig. Je zit niet in het boek, omdat je niet mee kunt leven met de karakters, aangezien je deze niet echt leert kennen.

De karakters in het boek zijn talrijk, en vooral in het eerste hoofdstuk is het aantal namen nogal overweldigend. De ene keer wordt de voornaam van een karakter gebruikt, een paar zinnen verderop alleen de achternaam en later ontdek je pas dat het eigenlijk één en dezelfde persoon is. Heel verwarrend. Ook wordt pas laat of helemaal niet duidelijk wat de relaties tussen de karakters zijn en welk beroep ze in het hotel hebben (daar speelt het verhaal zich af). Ik heb op een gegeven moment een schema voor mezelf gemaakt met de namen, beroepen en relaties met elkaar, omdat ik het boek anders gewoon niet meer kon volgen. Dit hoort echter niet wanneer je een boek leest vind ik.
 
Wat ik ook jammer vond, is dat het verhaal totaal geen verrassende gebeurtenissen bevat. Alles is erg voorspelbaar. De gebeurtenissen an sich waren al niet erg spannend, maar als de uitkomst dan nog verrassend zou zijn, dan gebeurde er tenminste nog iéts spannends, maar helaas... Het verhaal kabbelt telkens maar een beetje voort.

Het boek is gemakkelijk geschreven, maar doordat de schrijfstijl tegelijk ook vrij ouderwets is, leest het toch niet helemaal fijn. De karakters zeggen steeds ‘u’ tegen elkaar en worden met ‘meneer/mevrouw’ aangesproken, terwijl ze niet eens zo oud zijn (tenminste dat stel ik me zo voor, aangezien er ook niets over de leeftijden van de karakters wordt verteld).
 
Het boek kent een open einde. Misschien gaat het volgende deel verder, waar dit deel ophoudt. Ik heb geen idee en zal het ook niet te weten komen, aangezien ik niet van plan ben om nog een boek van deze reeks te lezen.

Ik zou het boek aan niemand willen aanraden, behalve aan degenen die de soapserie volgen of al andere boeken van de reeks hebben gelezen. Om het boek echt goed te kunnen begrijpen, moet je namelijk al kennis van de karakters hebben. Ondanks de zwakke inhoud van het boek kan ik dan nog begrijpen dat het boek leuk kan zijn. 

Ben jij wel enthousiast over de Sturm der Liebe-reeks?

Sturm der Liebe - Gevaarlijk spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sandra is dolgelukkig: ze is weer gezond, ze heeft haar vader gevonden en ze leeft op een roze wolk met de man van haar dromen. Ze vermoedt echter niet dat dit geluk van korte duur zal zijn want Cosima Saalfeld, de moeder van Lukas, gunt hen geen geluk samen. De nieuwe aandeelhoudster van Fürstenhof weeft het ene web na het andere en deinst er niet voor terug om niet alleen de prille liefde van Sandra en Lukas te verstoren, maar ook het bestaan van Werner...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen