• onze waardering

Verleiden in 10 stappen RECENSIE

Millie Barnes heeft het goed voor elkaar. Ze heeft goede vrienden, een leuk huis, haar opleiding tot arts is afgerond en de toekomst ziet er goed uit. Alleen met de liefde wil het nog niet zo lukken… Om eindelijk de aandacht te trekken van Joe, die ze al sinds jaar en dag leuk vindt, besluit Millie dat een make-over noodzakelijk is. Ze begint met hardlopen, wat in het begin gepaard gaat met plakkende haren, een diep paarse huidskleur en veel gehijg. Niet zo’n sexy moment dus om Joe tegen te komen! Maar de aanhouder wint en het rennen gaat steeds beter. Natuurlijk moet er ook een nieuwe garderobe komen, en gelukkig heeft ze haar gay best friends om haar daarmee te helpen. Dan nog een – tikje mislukt – avontuur bij de kapper, en de nieuwe Millie is een feit! Om het helemaal af te maken neemt ze ook nog een hond, want daarmee schijn je altijd zo makkelijk nieuwe mensen te leren kennen. Al Millie’s moeite levert zeker wat op: Joe ziet haar staan, vraagt haar mee uit en wordt zelfs verliefd op haar. Maar kan hij voldoen aan het ideaalbeeld dat Millie al die jaren van hem had? En wat moet Millie toch doen met de gevoelens die ze ineens heeft voor haar ex-zwager Sam? Hoe gaat haar jaloerse zus daarop reageren?

In het begin, laten we zeggen het eerste kwart van het boek, is het moeilijk om je te laten meeslepen door het verhaal. Het komt wat raar over dat de intelligente en zelfstandige Millie al die tijd geen relatie heeft gehad vanwege haar droomman Joe die nooit naar haar omkeek. En dat ze zichzelf helemaal wil veranderen om maar bij hem in de smaak te vallen, is misschien ook niet iets wat een sterke vrouw zou doen. Naarmate het boek vordert, kun je je gelukkig wel steeds meer identificeren met Millie en wordt het verhaal geloofwaardiger. Het krijgt dan ook wat meer diepgang omdat er een ingewikkelde familiesituatie bijkomt. Uiteindelijk was ik dus zeker blij dat ik door heb gelezen, al heb ik in het begin wel getwijfeld om het boek aan de kant te leggen.

Tenslotte moet ook de prijs even genoemd worden, want dit maak je tegenwoordig niet vaak meer mee: een boek van ruim 400 pagina’s voor een kleine 8 euro!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Verleiden in 10 stappen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een eigen, liefst ook nog mooi en schattig huisje... check. Een nieuwe baan (als arts uiteraard, ze heeft niet voor niets jaren keihard gestudeerd)... check. Een lieve nieuwe hond en een nieuwe hobby om gemakkelijk contact te kunnen leggen... check. En ten slotte een nieuwe look, om op te vallen en te veroveren... check! Millie Barnes heeft alles wat ze kan bedenken om haar doel te bereiken gedaan of gekocht. Je zou toch zeggen dat het nu moet lukken om het hart van Joe Carpenter (haar grote en eeuwige liefde) te winnen. Ze heeft gedaan wat ze kon om het geluk een handje te helpen, en nu is het geluk aan zet. Het geluk lijkt de hint te begrijpen. Geholpen door haar vrienden (en op de voet gevolgd door haar ex-zwager, Sam, die zich kostelijk vermaakt met haar escapades) lukt het Millie om Joes aandacht te trekken. En vast te houden! Maar nu kan ze het gevoel niet van zich afschudden dat de droom die uitkomt eigenlijk helemaal niet lijkt op de droom die ze al die jaren gekoesterd heeft...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen