• onze waardering

Borrelhapjeskalender RECENSIE

Vroeger (in mijn jeugd althans…) had je tijdens verjaardagen de standaard borrelhappen: driehoekjes salami met een zilverui of een augurkje erop gespiesd, toastjes met een variatie aan Johma-salades, blokjes kaas, gevulde eieren en dikke plakken leverworst. Een vervlogen tijd, waar ik bijna met nostalgie aan terugdenk. De afgelopen jaren zijn deze snacks onopgemerkt overgegaan in andere hapjes, zoals Japanse zoutjes, mini-saucijsjes van de banketbakker, olijfjes, brood met kaasjes en smeersels. Of de gastvrouw had zich uren en uren lang opgesloten in de keuken om een veelheid aan exquise hapjes te maken. Zalige hapjes, maar zó op en de gastvrouw is al bekaf voordat de eerste prosecco ontkurkt is. Een alternatief hiervoor is dus zeker welkom.

De 365+1 recepten op de Borrelhapjeskalender hebben een rijke diversiteit en zijn bedacht door veel (thuis)koks (waaronder ikzelf). En dat maakt het juist zo leuk. Op elke dag van het jaar wordt een recept van iemand getoond; van zoete aardappelbonbons van Alexander, op 28 mei ’n heerlijk coquillehapje van Jacqueline, gebakken bloedworst van Dick, tot een gewone caprese op een stokje (toevallig ook van Dick). Toch kun je natuurlijk niet 366 totaal verschillende recepten tonen; zo heb je bijvoorbeeld vier asperge-recepten en zijn er wel veertien dagen gevuld met garnalen! Evenzo leuk is de blije lay-out: op elke dag van het jaar vind je een recept, uniek en bijzonder vormgegeven; de ene keer zijn het foto’s van de ingrediënten of de hap, soms tekeningen van het recept of de benodigdheden. De recepten zijn niet moeilijk en vergen niet veel voorbereidingstijd. En ze kunnen eigenlijk ook wel dienst doen als voorgerecht, wat het dus ook ideaal maakt voor een door-de-weekse dag.

Ik weet al waar ik morgen mijn eet-date mee ga verblijden: de amuse van eendenborstfilet met chocoladesaus van Edison Luciano!

Ben jij al aan het watertanden van deze kalender?

Borrelhapjeskalender

  • Auteur:

    Kamer 465
  • Verschenen:

    4 oktober 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789079961603
    Uitgever Snor
    370 pagina's
  • Ondertitel:

    van vrienden voor vrienden
  • Uitgever:

    Snor
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Vijgen met ricotta of de klassieke dadel gevuld met roomkaas. Een borrel met vrienden is altijd leuk. Helemaal met deze feestelijke borrelhaprecepten, verzameld door kamer 465, de makers van de soepkalender. Borrelhapjes om even snel in elkaar te draaien of juist om je uit te sloven. 366 recepten, voor elke dag een. Omdat iedere dag op een feestje uit mag lopen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in januari 2025 op Netflix

  • Een schotse winter - Jo Thomas

  • Drielichamen probleem 4 : De verlossing van de Tijd - Baoshu

  • Terugkeer van de bendes - Chloe Gong

  • De terugkeer van Antonia – Carmen Bellmonte

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen