• onze waardering

Van outsider tot Oud-Zuider RECENSIE

Dit boek is geschreven voor iedereen die de status- en geldladder wil beklimmen, maar is eigenlijk ook leuk als je gewoon wat beter wilt leren netwerken. Als je bij een congres van je werk altijd stilletjes en alleen in een hoekje blijft staan, of jezelf ongemakkelijk voelt op feestjes. Of als je zelf een keer iets wilt organiseren voor een groep(je) maar bang bent om een flater te slaan. En mocht je een eigen bedrijf willen starten, dan is dit boek ook wel een aanrader!

Steffy vertelt je hoe het 'heurt' – met een verwijzing naar het tv-programma van haar leermeester Jort Kelder – in de betere kringen. En dat zonder dat je failliet gaat! Van outsider tot Oud-Zuider is geschreven met een dikke vette knipoog, maar is tegelijkertijd heel concreet. Tot in detail wordt uitgelegd hoe je de juiste mensen moet leren kennen en voor de juiste events kunt worden uitgenodigd. Alle mogelijke dresscodes worden met je doorgenomen en ook krijg je tips waar je de juiste kledingstukken kunt kopen zonder je hypotheek te moeten verhogen. De gangbare termen in je nieuwe vriendenclub kent geen geheimen meer voor je, er zijn conversation-starters voor mensen die niet goed weten wat te zeggen tegen onbekenden, en je krijgt zelfs tips over je houding en uitstraling.

De schrijfster laat je de sfeer proeven op zulke evenementen zoals alleen een ervaringsdeskundige dat kan. Ook waarschuwt ze voor vooroordelen: hoewel je zeker ordinaire golddiggers zult gaan ontmoeten, is het ook prima mogelijk om een diepgaand gesprek te voeren en is het zeker niet allemaal zo oppervlakkig als het lijkt.

Het belangrijkste is toch wel het dringende advies om geen wannabe te worden: blijf je charmante zelf, met ook af en toe een blunder op z’n tijd, en zorg ervoor dat je het allemaal niet te graag wilt. Ook voor het zakelijke is aandacht, met tips voor jouw eigen elevator-pitch bijvoorbeeld. Het is een leuk en vermakelijk boekje, absoluut. Minpuntjes zijn de herhalingen die er vaak instaan, en dat ik het iets komischer had verwacht.

Ga jij de sociale- en economische ladder ook beklimmen met hulp van dit boekje?

Van outsider tot Oud-Zuider

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Van outsider tot Oud-Zuider is een tongue in cheek handboek voor iedereen die de status- en geldladder wil beklimmen of benieuwd is naar hoe het eraan toegaat bij de Nederlandse jetset. Steffy Roos du Maine beschrijft hoe zij zich van meisje uit de provincie opwerkte tot partygirl van Jort Kelder en deelt het geheim hoe je door kunt dringen tot de inner circle van de machtigen en rijken van ons land. Hoe word je iemand die ertoe doet? Hoe krijg je invites voor de meest exclusieve events, en hoe hou je je daar staande? Sta jij over vijf jaar in de Quote 500? Van outsider tot Oud-Zuider staat vol praktische tips en knowhow voor de social climber maar is ook een vermakelijk boek voor iedereen die een kijkje wil nemen in de wereld van glitter, glamour en heel veel geld. Alles wat je altijd al wilde weten, maar wat voor je verborgen werd gehouden door dresscodes, deurbeleid en het hoge ons-kent-onsgehalte. Nuttig voor outsiders, herkenbaar voor Oud-Zuiders.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Doe mee aan de Chicklit-schrijfwedstrijd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff!

 • Feestelijke opening Books & Bubbles

 • Books & Bubbles met Steffy Roos du Maine

 • VIP-readers over De Socialite en de City

 • De geliefde van de kolonel

Zoek in artikelen