• onze waardering

Vraagstukken RECENSIE

Ik was niet zo bekend met het werk van Renske de Greef, en door de media had ik een beeld van haar dat niet zo best was: iemand die alleen maar over seks schreef om vooral maar te shockeren en in de aandacht te komen. Maar ik kom er volledig op terug: Vraagstukken (voor telaatkomers, Fundaverslaafden en mensen die hun printer niet vertrouwen) is leuk! Het is actueel, interessant, bij vlagen heel grappig, vaak erg herkenbaar, en het zet je beslist aan het denken.

Wie kent het niet, dat iemand een verhaal ophangt over bijvoorbeeld zijn nieuwe vriendin die vroeger weleens bolletjes heeft geslikt? Jij gelooft dat, en dan blijkt het vervolgens niet waar te zijn. En anderen vinden dat dan grappig. Hoezo? Waarom zouden we je niet geloven? Ook herkenbaar is het gepraat op feestjes over voedseltrends, terwijl jij (en ook Renske) denkt: ‘ja maar ik hou gewoon erg van Hamka’s’. Of dat je, met net een verse belediging op zak van een of andere vrouw in de bioscoop, pas op de terugweg bedenkt wat je eigenlijk terug had moeten zeggen… En wat te denken van ruzie met dienstweigerende printers? Ik hoor mezelf dan maar al te vaak denken wat Renske schrijft, namelijk: 'ik onderhandel niet met terroristen'.

Naast herkenbare verhalen kom je ook heel relevante vragen tegen in Vraagstukken. Hoe een smiley te plaatsen achter een zin die tussen haakjes staat, zonder de smiley in kwestie een enorme onderkin te bezorgen? Iets waar ik zelf ook al jaren tegenaan loop! Maar je kunt in dit boek ook een test doen of je een Praktische Vrouw (of Man) bent, een verbeterplan lezen voor geboortekaartjes, en lezen over de allermooiste baan ter wereld.

Renske is ook goed in het benoemen van ongemakkelijke situaties: als iemand het heeft over een feestje van gezamenlijke vrienden, en jullie ontdekken dat jij daarvoor niet uitgenodigd bent bijvoorbeeld. Maar ook serieuze onderwerpen komen aan bod: zo is Renske van mening dat als vrouwen een niqaab dragen, zij dan eigenlijk aan het oplossen zijn wat de man niet kan laten.

Tenslotte nog even aandacht voor Renske’s toekomstvisie, waarvan ik van harte hoop dat het uitkomt: auto’s die vanzelf gaan, waarin je gewoon kunt gaan zitten en verder niets hoeft te doen! Dan hoef je dus ook niet meer te hopen dat je medeweggebruikers een beetje kunnen rijden… Geweldig!

Wat vind jij van de boeken van Renske de Greef?

Vraagstukken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Bent u een Telaatkomer of juist een Tevroegkomer? Zijn dolfijnen werkelijk zo vrolijk, of hebben ze heel andere plannen met ons? Wat gebeurt er in de sm-huisjes in het vakantiepark van Staphorst? Als u een kat aait, hanteert u dan liever de Stoeitechniek of de Oogbolblootlegger? Waarom zie je zo weinig vrouwen die langer zijn dan hun geliefde? En hoe gaat het eigenlijk verder met de arme marktverkoper in een James Bond-film, die door een wilde achtervolgingsscène zijn hele kraam in puin ziet liggen? Renske de Greef verwondert zich, stelt vragen en suggereert oplossingen geestig, fantasierijk en verrassend.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

 • Dromen aan zee - Sherryl Woods

 • De onbekende man - Chantal van Mierlo

 • Het reservaat - Barbara Jurgens

 • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

 • Shoptip: 10x funny kerstballen

 • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

 • Zoektocht naar columniste: de shortlist

 • Recensie: 21 Zomers

 • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen