• onze waardering

S.E.C.R.E.T. - Gedeeld geheim RECENSIE

Vorige week zag ik de documentaire Sletvrees van Sunny Bergman. Een docu die gaat over het feit dat vrouwen die seksueel actief zijn nog altijd als minderwaardig gezien worden, terwijl mannen die van geen ophouden weten de hemel in worden geprezen. Zo gaf Jeroen Pauw ooit toe dat hij over de 200 vrouwen zijn bed in had gekregen en kwamen daar reacties op dat hij maar een amateur was, terwijl Sunny als slet gezien wordt met haar 35 veroveringen. Waarom? Is er iets mis met een vrouw die doet waar ze zin in heeft? Die het lef heeft om mannen te versieren, zelfvertrouwen heeft en zich vrouw voelt? Nee. En precies dat punt probeert de S.E.C.R.E.T.-serie te maken. Een van de redenen waarom ik ook deel twee weer zo goed vindt.

In het 'stoute' genre gaat het namelijk vaker over onderwerping. Gang bangs, vrouwen die op hun knieën gedwongen worden, bondage. Allemaal leuk en aardig als je daar wat hitsig van wordt, maar mag het af en toe ook een stukje geëmancipeerder, lieve auteurs? En kan er dan ook gelijk een wat sterker verhaal in verwerkt worden? L. Marie Adeline vindt van wel. In S.E.C.R.E.T draait het namelijk om vrouwen en hebben zij dan ook continu de macht over wat er gebeurt. Zij bepalen namelijk zelf welke fantasieën zij uit willen laten komen en vervolgens is daar de door vrouwen gerunde organisatie S.E.C.R.E.T. om kosten noch moeite te sparen om het allemaal uit te laten komen. Op een smaakvolle en spannende manier uiteraard.

In het eerste deel lees je hoe de stille serveerster Cassie hierdoor volledig opbloeit, in dit tweede deel is zij de coach van de onzekere Dauphine. Je volgt beide vrouwen op hun zoektocht naar zichzelf, waarbij het bij Cassie over haar eerdere romances gaat en Dauphine voor het eerst in het spannende S.E.C.R.E.T-avontuur duikt. L. Marie Adeline weet een mooie mix te vinden tussen de verhaallijnen en sexy scènes en ze weet goed de grenzen te bewaken waardoor het nooit vulgair wordt. Je kunt weer een aantal spannende fantasieën verwachten, maar verder ook een verhaal dat nog eens aanstipt dat vrouwen zo hun eigen wensen hebben en die ook prima waar kunnen maken, zolang ze het zelfvertrouwen maar hebben. Het begrip slet wordt - net als in Sletvrees - expliciet onderuit gehaald. Mannen zouden het woord nooit mogen gebruiken en vrouwen onder elkaar al helemaal niet. Een goede boodschap waar ik volledig achtersta en waarvan ik vind dat hij vaker verkondigd mag worden. Lang leve vrijheid in de slaapkamer! (En vooral ook daarbuiten. In de cockpit bijvoorbeeld.)

Ben jij ook wel in voor een wat geëmancipeerder 'stout boek'?

S.E.C.R.E.T. - Gedeeld geheim

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het langverwachte vervolg op de erotische sensatie S.E.C.R.E.T, waar de seksuele fantasieën van vrouwen waarheid worden.

  Nadat haar baas en geliefde, Will, haar hart heeft gebroken, stort Cassie Robichaud zich op S.E.C.R.E.T., het geheime genootschap dat haar leven volledig heeft veranderd door haar diepste seksuele wensen stap voor stap te vervullen. Cassie begeleidt de nieuwste kandidaat, Dauphine Mason, en werft mannen om de nieuwe fantasieën uit te voeren.

  De verlegen Dauphine is eigenaresse van een vintage kledingwinkel in New Orleans. Door S.E.C.R.E.T. wakkeren haar seksuele gevoelens weer aan en hervindt ze het zelfvertrouwen om zich weer open te stellen voor de liefde. Terwijl Cassie zich zorgen maakt of het ooit nog wat zal worden tussen haar en Will, vindt ze inspiratie in het begeleiden van Dauphine bij haar stappen. Beide vrouwen zoeken de balans tussen het volgen van je hart en het volgen van je passie, en hopen uit te vinden wat ze werkelijk verwachten van het leven en de liefde.

  Tegen de achtergrond van New Orleans en Buenos Aires is Gedeeld geheim een romantisch, avontuurlijk en sensueel nieuw deel in een van de populairste nieuwe erotische series.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen