• onze waardering

100 Woorden waarmee je intelligent klinkt RECENSIE

Zoals de titel doet vermoeden, worden in dit boekje 100 moeilijke woorden beschreven. De 100 woorden staan alfabetisch gerangschikt. Bij elk woord wordt eerst de uitspraak (in fonetische tekens) vermeld en vervolgens worden er voorbeelden gegeven waarin het woord wordt gebruikt, zodat de context duidelijk wordt. Ten slotte wordt kort de oorsprong van het woord beschreven. 100 woorden waarmee je intelligent klinkt leek ideaal leesvoer voor mij, aangezien ik altijd open sta om nieuwe kennis op te doen.
 
Het woordenboekje bevat inderdaad enkele moeilijke woorden. Maar ik moet toegeven… Zo’n 70 procent van de woorden kende ik al. Altruïsme, appreciëren, a priori, bagatel, controversieel, deficit, delibereren, discrepantie... Zulke moeilijke woorden zijn dit toch niet? En dit is slechts een selectie tot aan de letter D. Oké, woorden als abject, abominabel, aficionado, boutade of clementie gebruik ik niet dagelijks. Er zijn dus zeker nog nieuwe woorden die ik kan leren.
 
De vormgeving van het boekje vind ik geslaagd. Zoals je misschien reeds opmerkte, gebruik ik het woord boekje, met de nadruk op het verkleinwoord. Het boekje is namelijk heel compact. Ideaal om mee te nemen in je handtas en bijvoorbeeld in de trein te lezen. Dan kom je ook nog intellectueel over!
 
De opzet van het boekje vind ik zeker geslaagd. Alleen jammer dat de woorden niet allemaal even moeilijk zijn. 

Kan jij dit boekje appreciëren?

100 woorden waarmee je intelligent klinkt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ben je wel eens jaloers op de eloquentie waarmee sommige mensen zich uitdrukken? Dat is helemaal niet nodig. Want met enkele welgekozen woorden bereik jij hetzelfde effect. Geef je conversatie meer cachet met elegante en intelligente woorden zoals 'a priori', 'chargeren', 'eludiceren', 'flagrant', 'netelig', 'lacune' en 'ravissant'. Je vindt ze in '100 woorden waarmee je intelligent klinkt, een klein woordenboek met 'moeilijke' woorden die je niet elke dag hoort of leest. Door deze woorden achteloos te gebruiken, wek je de indruk dat je een fenomenale woordenschat hebt. Om daadwerkelijk intelligent te klinken, is het essentieel dat je de woorden op de juiste manier gebruikt. Daarom vind je in dit boekje niet alleen de betekenis van woorden, maar ook de uitspraak en voorbeeldzinnen uit de praktijk. Kortom: alles wat je nodig hebt om je vocabulaire een flinke oppepper te geven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Matchboox.com

Zoek in artikelen